Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie în dosarul Black Cube: 'Turnătorii de serviciu', Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, audiaţi

dinu pescariu

Dosarul Black Cube trece la un alt nivel. Se pare că "turnătorii de serviciu", Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au dat cu subsemnatul şi în dosarul Black Cube. Denunţătorii din dosarul Microsoft au fost luaţi la întrebări şi de procurorii DIICOT, a anunţat România TV la emisiunea "Ediţia de Seară" a lui Victor Ciutacu.

Citeşte şi: Victor Ciutacu a scos tot de la Traian Băsescu: Fostul președinte anunță APOCALIPSA

Cei doi au fost audiați pentru că numele lor apărea pe lista pe care cei doi cetățeni israelieni o primiseră de la șefii Black Cube, astfel încât să fie contactați pentru a afla de la ei informații despre conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Numele celor doi apar în dosare instrumentate în ultimii ani de procurorii DNA.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

Pe lista găsită asupra celor doi cetățeni israelieni apar și alte persoane, foști angajați din Direcția Națională Anticorupție, foști procurori DNA și persoane din cercul cunoscuților șefei DNA. Potrivit DIICOT, pe parcursul lunii martie, două persoane care ocupau poziţii de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv, cât şi în Londra, împreună cu mai mulţi angajaţi ai firmei, printre care şi Ron Weiner şi David Geclowicz, au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii mai multor infracţiuni, respectiv infracţiuni de hărţuire şi infracţiuni informatice, “constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter ameninţător şi hărţuitor, producătoare de temeri, precum şi atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credenţialelor de acces şi ulterior compromiterii de conturi de poştă electronică, activităţi urmate de violarea secretului corespondenţei, copierea şi transferul fără drept a conţinutului acestora”. În dosar au fost audiaţi la DIICOT, ca martori, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi membri ai familiei sale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.