Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie în Spania: se cere intervenția țărilor europene, după referendumul din Catalonia

Zero Hedge
Catalonia

Liderul executivului regional catalan, Carles Puigdemont, a cerut luni retragerea tuturor forţelor de ordine desfăşurate de Madrid în Catalonia, a doua zi după violenţele care au marcat desfăşurarea referendumului privind autodeterminarea, interzis de Curtea Constituţională a Spaniei, relatează AFP.

Citește și: Ce înseamnă regiunea Catalonia și de ce vor catalanii independența față de Spania: consecințe DEZASTRUOASE

Într-o conferinţă de presă desfăşurată la Barcelona, Puigdemont a apreciat că este 'indispensabilă' o mediere internaţională în criza care opune Madridul şi Catalonia. 

''Avem nevoie de prezenţa unei terţe părţi, care trebuie să fie internaţională pentru a fi eficientă'', a declarat liderul catalan, care şi-a exprimat dorinţa de instaurare a unui 'climat mai detensionat'. 

Duminică, imaginile unei intervenţii brutale a forţelor de ordine împotriva catalanilor care refuzau să părăsească centrele de vot şi care manifestau au făcut înconjurul reţelelor sociale şi al posturilor de televiziune. Desfăşurate în masă de puterea centrală pentru a împiedica referendumul, forţele de ordine au folosit uneori bastoane şi gloanţe de cauciuc. 

Potrivit serviciilor medicale regionale, 893 de persoane au primit îngrijiri medicale în urma ciocnirilor cu forţele de ordine în Catalonia în timpul zilei de duminică. Dintre acestea, patru au fost rănite grav, dar starea lor este stabilă. 

La rândul său, Ministerul de Interne al Spaniei a anunţat că cel puţin 33 de poliţişti au fost răniţi, unii dintre ei fiind loviţi cu pietre

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.