Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în SUA la inaugurarea lui Joe Biden: ofițeri ai Gărzii Naționale, RETRAȘI de la eveiment pentru comentarii 'inadecvate'

CBS
armata americana garda nationala

FBI a verificat toți membrii serviciului implicați în inaugurare, pe fondul unor preocupări tot mai mari de securitate. Doisprezece membri ai Gărzii Naționale au fost eliminați din funcția de inaugurare, inclusiv doi pentru comentarii sau texte „inadecvate”, a declarat marți un purtător de cuvânt al Pentagonului într-un briefing telefonic, informează NBCNews.com.

„Avem două persoane care au fost identificate ca făcând comentarii sau texte inadecvate”, a spus purtătorul de cuvânt Jonathan Hoffman.

Unul a fost eliminat după ce colegii trupelor au adus comentariile membrilor în atenția ofițerilor de pază. Un altul a fost scos după un sfat anonim, a spus el.

FBI a verificat miercuri toți membrii serviciului implicați în inaugurarea președintelui ales Joe Biden, pe fondul preocupărilor tot mai mari de securitate.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Hoffman a refuzat să spună care este natura comentariilor sau dacă comentariile sau mesajele au legătură cu grupuri extremiste de dreapta sau similare.

"Lasă-mă să fiu clar: extremismul nu este tolerat în nicio ramură a armatei SUA", a declarat generalul Daniel Hokanson, șeful Biroului Gărzii Naționale.

Ceilalți 10 au fost înlăturați din cauza întrebărilor ridicate în cadrul verificării securității efectuate de FBI, inclusiv o revizuire a cazierelor lor judiciare și alte informații. Ca măsură de precauție, au fost scoși în timpul procesului de verificare „din mai multe motive diferite”, a spus Hoffman.

Oficialii din SUA și liderii militari „se uitau înapoi la tot ceea ce ar putea să fie marcat într-un control al istoricului penal, orice ar putea apărea într-o bază de date”, a spus el.

Hokanson a spus că nu este îngrijorat de forțele generale care ajută la asigurarea securității pentru inaugurare, deoarece doar 12 au fost eliminați din misiune ca măsură de precauție din 25.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.