Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie la granița Macedoniei: Asalt al imigranților / VIDEO

Peste 1.500 de imigranţi, cea mai mare parte sirieni care vor să ajungă în Europa de Vest şi erau blocaţi în fâşia verde ("No man's land") de la frontiera greco-macedoneană, au pătruns nestingherit în Macedonia, la începutul serii de sâmbătă, a anunţat un jurnalist de la AFP.

Poliţia macedoneană, care în timpul zilei a încercat să oprească fără succes - cu bastoane şi lansând grenade paralizante - pătrunderea unui prim val de o mie de refugiaţi, era încă acolo dar nu a reacţionat, potrivit aceleiaşi surse.

Această zonă frontalieră, situată într-o câmpie între satul grecesc Idomeni şi oraşul macedonean Gevgelija, este încercuită de trei zile de forţele speciale ale poliţiei macedonene.

Timp de mai multe săptămâni, Macedonia a tolerat intrarea masivă a imigranţilor pe teritoriul ei provenind din Grecia, dar guvernul de la Skopje a declarat joi stare de urgenţă şi a trimis în această zonă forţe ale poliţiei şi armata pentru a opri acest flux.

Mai mult de 2.000 de persoane au trecut în noaptea de vineri spre sâmbătă din "No man's land" în apropiere de Gevgelija, dar alţi imigranţi au sosit în timpul dimineţii cu sutele venind din portul grecesc Salonic şi tensiunea a crescut.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului macedonean de Interne, Ivo Kotevski, a explicat că alte grupuri de imigranţi, aşteptaţi în următoarele zile, nu vor putea intra pe teritoriul macedonean înainte de plecarea celor aflaţi în prezent în gara de la Gevgelija, aşteptând să se urce într-un tren pentru a ajunge în nord la graniţa cu Serbia.

"În caz contrar, vom avea o criză umanitară în Macedonia provocată direct de Grecia, care este un membru al Uniunii Europene şi ne trimite (imigranţi) fără niciun control", a adăugat el, transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.