Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE pe ŞINE - CFR anunţă cea mai mare suplimentare de vagoane pentru ruta Braşov-Bucureşti via Valea Prahovei

A1.ro
tren

CFR anunţă cea mai mare suplimentare a numărului de vagoane pentru trenurile de pe ruta Braşov-Bucureşti şi retur, via Valea Prahovei şi spune că trenurile care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată, potrivit news.ro.

”Numărul vagoanelor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a unei zile obişnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6.600 de turişti se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, faţă de 3.600 într-o zi obişnuită”, informează compania.

CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă duminică, pe relaţia Braşov-Bucureşti, în intervalul orar 11-24, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei.

“Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vă aşteptăm!”, afirmă Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Buletine noi! CTP, reacție la isteria apărută: 'Unii privesc asta ca și când li s-ar înfige un cip în cap. Ce minte îngustă au atâția oameni'

Vor fi şi trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane, deoarece maximul permis de reţea a fost deja atins.

”Spre exemplu, trenul IR 1746, care pleacă duminică din Braşov spre Bucureşti la ora 16.51 va avea în compunerea sa, 15 vagoane şi 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% faţă de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus faţă de compunerea medie zilnică”, precizează reprezentanţii companiei.

Sau trenul IR 1636 care pleacă din Braşov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, faţă de 3, cu cât circula până acum şi cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%.

”Pentru duminică, 26 ianuarie 2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în Bucureşti pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3.000 de locuri faţă de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor şi pe alte rute aglomerate. Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători”, mai arată societatea.

În eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, compania va adapta corespunzător şi compunerea trenurilor.

Pentru cei care vor să se bucure de nocturnă pe pârtiile de ski, CFR Călători va dubla şi capacitatea trenului care pleacă din Braşov la ora 20.15.

CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr de 10 trenuri pe relaţia Braşov-Bucureşti, şase trenuri în rang de Interregio şi patru în rang de tren Regio.

Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de circa 3.600 locuri.  În zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu circa 25%, ceea ce în seamnă peste 900 locuri.

”Vă rugăm urmăriţi situaţia pe site-ul CFR. Călători şi pe contul de Facebook al companiei”, recomandă compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.