Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie: Roșiile mov, modificare genetic, create în laborator, vor fi puse la vânzare în SUA

rosii mov

O nouă roşie mov modificată genetic ar putea ajunge în curând pe pieţele americane. Fructul a primit aprobarea din partea USDA la începutul acestei luni.

O nouă roşie mov modificată genetic ar putea fi văzută în curând în magazinele alimentare din SUA, până anul viitor, după ce a primit recent aprobarea Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii.

Fructul, despre care oamenii de ştiinţă au spus că rezistă mai mult decât o roşie obişnuită şi este mai sănătos, "a fost modificat pentru a-i schimba culoarea şi a-i spori calitatea nutriţională", a declarat USDA într-un comunicat de presă la începutul acestei luni.

„Din punctul de vedere al riscului fitosanitar, această plantă poate fi cultivată şi utilizată în siguranţă în reproducere în Statele Unite", a adăugat departamentul.

Culorile purpurii provin din creşterea nivelului a ceea ce oamenii de ştiinţă cred că este un antioxidant care luptă împotriva cancerului, cunoscut sub numele de antociani, care transformă fructele de obicei roşii într-un violet intens, potrivit John Innes Centre UK. Se spune că alte fructe şi legume, cum ar fi roşiile obişnuite, ceapa roşie şi açaí, oferă beneficiile antocianilor.

Un grup de oameni de ştiinţă - unul dintre ei fiind biochimistul şi profesorul Cathie Martin - a produs fructe cu gust de roşii pentru a avea un nivel ridicat de antioxidant, oferind consumatorilor americani un fel de superfructe, potrivit Insider.

Potrivit The Sainsbury Laboratory, Martin a reuşit să dezvolte roşia "prin ingineria unui "comutator" genetic precis, derivat dintr-o floare comestibilă", în 2008.

Acum, fructul trebuie să primească undă verde de la Administraţia pentru Alimente şi Medicamente pentru a fi distribuit. Cu toate acestea, au existat critici care şi-au exprimat îngrijorarea că alimentele modificate genetic ar putea avea efecte negative asupra sănătăţii. Cu toate acestea, agenţiile majore, precum FDA şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, reglementează strict alimentele modificate genetic.

Norfolk Plant Sciences, o companie înfiinţată de Martin şi Jonathan Jones, urmează să iniţieze anul viitor teste pentru a vedea ce consumatori sunt atraşi de roşiile mov.

„Este foarte abstract, greu de înţeles", a declarat Nathan Pumplin, directorul general al afacerii comerciale Norfolk, cu sediul în SUA, pentru publicaţia citată. „Dar o roşie mov - fie alegi să o consumi, fie alegi să nu o consumi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.