Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE totală la Hamburg: #G20 welcome to hell/VIDEO

Poliţia germană a făcut uz de gaze lacrimogene şi de un tun cu apă pentru a curăţa o stradă din Hamburg unde violente proteste de stradă împotriva summitului G20 au umbrit discuţiile găzduite de cancelarul federal german Angela Merkel, informează sâmbătă DPA.

Citește și: Avertisment al lui Radu Tudor pentru Liviu Dragnea: Ce s-ar putea întâmpla în interiorul PSD

Citește și: Incredibil! Ce pensie alimentară primește Eba de la tatăl copiilor săi

Citește și: Se îngroaşă rău de tot gluma. Cu Liviu Dragnea/ ANALIZA


Într-o clădire, 13 persoane au fost arestate, a anunţat poliţia sâmbătă dimineaţa, adăugând că zona Schanzenviertel, unde se află strada Schulterblatt şi unde au fost concentrate protestele, a devenit mai liniştită. Cu toate acestea, nişte autoturisme au fost incendiate, se spune într-un comunicat al poliţiei. 

Imagini TV arătau ofiţeri de poliţie încercând să forţeze intrarea în clădiri şi stând pe acoperişul clădirilor, în timp ce elicoptere cu reflectoare făceau ture deasupra. Vehicule blindate au fost folosite pentru a doborî baricade. 

Poliţia a subliniat că a fost atacată de demonstranţi înarmaţi cu sticle, pietre şi praştii, iar supermarketul din apropiere a fost vandalizat şi jefuit de circa 500 de oameni, pentru ca apoi să i se dea foc. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Timo Zill, s-a declarat şocat de violenţa protestelor care au început joi. "Nu am mai văzut un asemenea nivel de ură şi violenţă", a declarat el pentru Bild. 

Violenţele care au început joi în timpul aşa-zisului protest "Welcome to Hell" s-au intensificat vineri. Potrivit poliţiei, 197 de ofiţeri au fost răniţi, unii dintre ei grav. Deocamdată, nu există cifre exacte privind numărul de protestatari răniţi. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru postul de televiziune german N24 că în total circa 100 de protestatari au fost arestaţi. Poliţia a subliniat pe Twitter că va reveni sâmbătă cu un update privind numărul de persoane arestate. 

În jur de 100.000 de persoane sunt aşteptate să se ralieze sâmbătă protestelor ce vor avea loc în Deichtorplatz din Hamburg împotriva G20, în ultima zi a acestui summit al marilor ţări industrializate şi economii emergente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.