Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negarea genocidului nazist nu intră în sfera libertății de exprimare, a hotărât un tribunal german

genocidul armenilor

Negarea genocidului comis de nazişti contra evreilor nu poate fi justificat prin invocarea libertăţii de exprimare, a confirmat vineri justiţia germană, transmite AFP preluată de Agerpres

Negarea genocidului contra evreilor comis de regimul naţional-socialist, subiect extrem de sensibil în Germania - unde fapta este pasibilă de cinci ani de închisoare -, 'depăşeşte cadrul dezbaterilor publice şi constituie o problemă care afectează pacea publică', indică într-un comunicat Tribunalul Constituţional german.

''Propagarea, în cunoştinţă de cauză, a acuzaţiilor a căror falsitate este stabilită nu poate constitui o contribuţie la libertatea de exprimare şi în consecinţă nu este acoperită de libertatea de exprimare'', a adăugat instanţa germană.

Tribunalul Constituţional a fost sesizat de către Ursula Haverbeck (89 de ani), care se prezintă ca o reprezentantă a 'revizionismului istoric', condamnată de mai multe ori pentru negarea Holocaustului.

Ultima sa condamnare datează din octombrie anul trecut, când Haverbeck a primit şase luni de închisoare după ce a declarat public, într-un restaurant din Berlin, că genocidul contra evreilor nu a existat niciodată, la fel cum nu au existat nici camere de gazare la Auschwitz.

Conform dovezilor istorice, aproximativ 1,1 milioane de persoane, dintre care 1 milion de evrei, au murit în perioada 1940-1945 numai în lagărul de la Auschwitz-Birkenau. În total, şase milioane de evrei au fost exterminaţi de regimul nazist între anii 1933 şi 1945.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.