Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatori americani şi reprezentanţi ai talibanilor au încheiat marţi o nouă serie de negocieri de pace - Nu s-a ajuns la un acord

talibani

Negociatori americani şi reprezentanţi ai talibanilor au încheiat marţi o nouă serie de negocieri de pace, în Qatar, au anunţat progrese, însă nu au ajuns la un acord cu privire la data retragerii forţelor străine din Afganistan, au declarat surse aurtorizate pentru Reuters preluată de news.ro.

La aceste negocieri, care au durat 16 zile, au participat liderul politic al talibanilor, mollahul Abdul Ghani Baradar, şi emisarul special american Zalmay Khalilzad.

Emisarul american urma să se întoarcă la Washington pentru a prezenta autorităţilor o dare de seamă cu privire la evoluţia negocierilor, lansate anul trecut, la Doha, şi care urmează să fie reluate la sfârşitul lunii.

”Retragerea trupelor străine şi garantarea faptului că Afganistanul nu va fi folosit în viitor ca bază de atac împotriva altor ţări au fost singurele dosare discutate”, a declarat o sursă.

Aproximativ 14.000 de militari americani se află în prezent în Afganistan, în cadrul unei misiuni NATO însărcinate să formeze, asiste şi consilieze forţele armate afgane. Anumite unităţi americane participă, de asemenea ,a operaţiuni antiteroriste.

Un număr-record de civili a fost ucis anul trecut în Afganistan, în urma unei multiplicări a atentatelor şi atacurilor aeriene efectuate de forţe aflate sub comandament american, potrivit unui raport ONU publicat luna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.