Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorii au decis să 'accelereze' procesul de negocieri pentru a salva acordul nuclear internaţional

CGTN America
nuclear deal

Negociatorii pentru dosarul nuclear iranian, care s-au reunit marţi la Viena, după o pauză de câteva zile, au convenit să ''accelereze procesul'' de negocieri, potrivit Teheranului, pentru a salva acordul nuclear internaţional din 2015 , relatează AFP.

Reprezentanţii statelor încă părţi ale acordului (Iran, China, Rusia, Franţa, Germania, Regatul Unit) s-au reunit timp de mai puţin de două ore într-un hotel de lux din capitala Austriei, începând o a treia sesiune de convorbiri care au început pe 6 aprilie, potrivit agerpres.ro.

''Înapoi la Viena (...) pentru a merge mai departe spre obiectivele noastre'', a postat pe Twitter, după reuniune, diplomatul european Enrique Mora, care conduce negocierile.

Potrivit Ministerului de Externe iranian, participanţii au decis să intensifice procesul. "Activităţile grupurilor de experţi se vor succeda rapid", se arată într-un comunicat.

Aceasta este o ''săptămână foarte importantă'', a reacţionat ambasadorului chinez Wang Qun.

"Vedem progrese majore, dar diferenţe importante rămân în acest moment critic", a adăugat el. "Sperăm că toate părţile vor menţine impulsul actual pentru a rezolva problema cât mai curând posibil'', a menţionat ambasadorul chinez.

Acordul, încheiat în 2015, este în prezent ''muribund'' după ce în 2018 fostul preşedinte american Donald Trump a retras SUA din acest pact şi a reintrodus sancţiuni împotriva Teheranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.