Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier, discuții PRIVATE cu Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Klaus Iohannis

Daily Express
Michel Barnier

 

Tur de forță al negociatorului-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier. După ce de dimineață acesta a avut o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă, în urmă cu puțin timp, Barnier a părăsit biroul șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a fost condus de șeful Senatului în biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament, acolo unde în urmă cu scurt timp a avut loc o ședință a liderului PSD cu deputații formațiunii.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 2 octombrie 2018, o întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier.

Dialogul dintre cei doi oficiali s-a axat pe stadiul negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie și a reliefat nivelul foarte bun al cooperării dintre autoritățile române și structura condusă de Michel Barnier, în special în perspectiva preluării de către România, în primul semestru al anului 2019, a Președinției rotative a Consiliului UE.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit marți, 2 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe negociatorul-şef al Uniunii Europene (UE) pentru Brexit, domnul Michel Barnier.

În cadrul întâlnirii, au fost abordate stadiul actual al negocierilor şi pașii următori în procesul de retragere a Marii Britanii din UE.

Preşedintele României a arătat aprecierea față de activitatea negociatorului-şef pentru Brexit, precum şi a echipei sale în acest proces. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că eforturile depuse de reprezentanţii instituţiilor europene şi ai statelor membre se vor concretiza prin agrearea unui Acord de Retragere și a unei Declarații Politice privind cadrul relațiilor viitoare dintre UE şi Marea Britanie.

Citește și: DECIZIE INCENDIARĂ pentru Liviu Dragnea - Magistrații au hotărât redeschiderea Dosarului Tel Drum, după cererea DNA

Preşedintele României a subliniat importanța deosebită a menținerii unității celor 27 de state membre ale Uniunii în cadrul negocierilor privind Brexit, arătând că această abordare reprezintă o premisă esențială în gestionarea eficientă a acestui proces.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul României pentru un proces ordonat și previzibil al retragerii Marii Britanii, pentru a pune bazele unei relații viitoare cât mai apropiate între UE și Regatul Unit.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.