Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri anti-PNL în Parlament: PSD şi Pro România vor să pună mâna pe două funcţii importante (surse)

rotite plan strategie

Tabăra anti-PNL din Parlament poartă negocieri pentru a-şi instala oamenii în funcţii importante, împotriva Guvernului PNL. Potrivit unor surse politice, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut discuţii cu Victor Ponta în vederea conturării unui front în Parlament.

Primul scop ar fi numirea unui nou şef la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Leonardo Badea a demisionat în octombrie din funcţia de preşedinte ASF, în contextul numirii sale în funcţia de viceguvernator al BNR. Astfel, PSD şi Pro România ar încerca să exploateze fisurile în strategia liberalilor, pentru a impune un nou şef. Numirea se face în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Funcţia de preşedinte al ASF ar fi vizată de Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor Publice, însă acesta nu este sigur că are susţinerea partidului, în contextul opoziţiei sale faţă de schimbarea conducerii PSD după alegerile prezidenţiale, au precizat surse politice.

Potrivit surselor politice, Ciolacu şi Ponta au mai discutat şi despre posibilitatea numirii lui Mircea Diaconu în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român. Prin acest demers s-ar urmări şi atragerea ALDE în "combinaţia" pentru funcţii din tabăra anti-PNL. În acest moment, ICR este condus de preşedintele interimar Mirel Taloş. Preşedintele ICR este numit în funcţie prin votul Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.