Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri cu scântei - PNL şi USR-PLUS mai încearcă o dată, la Timișoara, să formeze o majoritate locală

podul.ro
pnl usr

Preşedintele interimar al PNL Timiş şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica şi primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, au decis, după o serie de discuţii, să prelungească perioada de negociere între cele două formaţiuni politice, pentru formarea majorităţii în vederea guvernării locale, anunță news.ro.

”Am avut mai multe conversaţii cu Dominic Fritz în ultimele zile. Am decis împreună să prelungim perioada de negociere în speranţa că vom ajunge la o înţelegere între PNL şi USR PLUS despre majorităţi stabile şi asumate atât în Consiliul Judeţean cât şi în Consiliul Local. Suntem conştienţi de responsabilitatea mare cu care timişorenii şi timişenii ne-au încredinţat în 27 septembrie şi hotărâţi să transformăm Timişoara şi Timişul împreună”, au anunţat atât Alin Jica, cât şi Dominic Fritz, pe paginile lor de socializare.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Liderii PNL şi cei ai USR-PLUS din judeţul Timiş nu au reuşit să ajungă, joi, la o înţelegere în privinţa guvernării locale, cele două părţi nu s-au putut înţelege în privinţa funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş. Liberalii s-au arătat deranjaţi şi de declaraţiile deputatului USR Cătălin Drulă care a precizat, miercuri, că partidul său negociază proiecte, nu funcţii.

Ulterior, primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că este dispus să facă o alianţă chiar şi cu PSD sau Pro România, pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara.

Vineri, Alin Nica a semnat protocolul în cadrul ueni conferinţe de presă şi a declarat că îl aşteaptă şi pe Dominic Fritz să facă acelaşi gest până luni.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

Sâmbătă, prezent la Timişoara, premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că partidul său va face alianţă cu USR PLUS, în Timiş şi la Timişoara, pentru guvernarea locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.