Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri de culise, după alegeri: capii de listă ai partidelor anunță în ce grupuri politice vor activa

direction-sign-arrows-arrow-traffic-turn-billboard_121-63978

Alegerile europarlamentare vor reconfigura actualul Parlament European, iar partidele din România se vor împărți în funcție de ideologia politică pe care o promovează. STIRIPESURSE.RO a întrebat fiecare cap de listă al partidelor cu șanse de a intra în Parlamentul European în ce familie politică vor activa după alegeri.

Citește și: INTERVIU - Rareș Bogdan, după prima campanie electorală: În democrație hoții stau la pușcărie, nu în fruntea statului

Iată cum au răspuns capii de listă ai partidelor:

1. Rovana Plumb, PSD: sper să ne continuăm activitatea în grupul S&D

”Eu sper foarte mult că mesajul urii, cel al izolării și scindării, să fie unul marginal în Parlamentul European. Dar pentru asta, cetățenii români, dar și cei europeni, ar trebui să vină la vot și să nu permită forțelor politice care șubrezesc temelia Uniunii Europene să acceadă în Legislativul european.

PSD dorește să fie un membru loial al familiei politice din care face parte. Vrem să continuăm activitatea noastră în grupul PES deoarece avem nevoie, la nivelul tuturor statelor, de o forță politică responsabilă, care să pună pe primul plan politici sociale și care să apere interesele celor mulți.”

2. Rareș Bogdan, PNL: Noi suntem și vom fi parte a familiei PPE

”PNL este afiliat Partidului Popular European, cel mai puternic grup din Parlamentul European. PPE își va conserva statutul, iar Partidul Național Liberal se va întări și va beneficia în continuare de și mai multă susținere pentru proiectele sale.”.

3. Norica Nicolai, ALDE: Noi vom rămâne în ALDE

”Partidul meu face parte din ALDE Europa din care anumiți lideri vor să plece. Noi vom rămâne.”.

4. Victor Ponta, Pro România: Vom merge la S&D, în locul PSD

”Europarlamentarii Pro România vor merge în Parlamentul European la grupul politic Social Democrat. Din acel grup reprezentanții PSD vor fi excluși sau vor pleca singuri spre Grupul Suveranist și este nevoie ca România să aibă o voce puternică în această familie europeană. Corina Crețu este foarte cunoscută, respectată și influentă în grupul S&D.”.

5. Traian Băsescu, PMP: Suntem și vom fi în PPE

”PMP este membru al PPE încă din anul 2014, deci acolo vom activa. În privinţa alianţelor pentru formarea majorităţii parlamentare care să poată decide Comisia Europeană, cred că va fi o alianţă clasică, PPE şi socialişti, la care se va adăuga grupul constituit din fostul ALDE şi partidul preşedintelui Macron.”

6. USR-PLUS merg alături de Macron

Copreședintele alianței USR-PLUS, Dacian Cioloș, nu a răspuns la solicitarea de interviu pentru STIRIPESURSE.RO, dar având în vedere declarațiile anterioare, alianța va merge în grupul susținut de președintele Franței, Emmanuel Macron.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.