Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri EȘUATE între Rusia și SUA! Moscova își amenință dușmanii cu utilizarea armelor nucleare, la nici o săptămână de la întâlnirea Biden-Putin

newsweel.com
Valery Gerasimov și Vladimir Putin

Rusia își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare ca răspuns la armele de distrugere îndreptate împotriva ei, a declarat șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Rusia, Valery Gerasimov (foto dreapta), informează agenția de presă rusească Interfax.

„Noțiunile fundamentale (ale politicii de stat ale Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare, n.r.) confirmă prevederile coctrinei militare conform cărora politica nucleară a țării are un caracter pur defensiv. Federația Rusă își rezervă dreptul de a utiliza arme nucleare ca răspuns la utilizarea armelor nucleare împotriva acestuia sau a aliaților săi și a altor tipuri de arme de distrugere în masă, precum și în caz de agresiune împotriva Federației Ruse prin utilizarea armelor convenționale, atunci când însăși existența statului este amenințată", a declarat Gerasimov. Potrivit acestuia, condițiile pentru utilizarea armelor nucleare sunt strict limitate și reglementate.

Declarațiile lui Valery Gerasimov vin în contextul în care Moscova solicită SUA și aliaților săi să abandoneze exercițiile militare de la Marea Neagră, se arată într-un comunicat publicat pe Twitter de Ambasada Rusiei la Washington. „Scara și natura evident agresivă a exercițiilor Sea Breeze nu corespund în niciun fel sarcinilor reale de securitate din regiunea Mării Negre", a subliniat misiunea diplomatică. Acesta a avertizat că manevrele „măresc riscul incidentelor neintenționate” și „încurajează militarismul la Kiev”.

De asemenea, ele apar după întâlnirea dintre Joe Biden și Vladimir Putin, care a avut loc săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.