Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la Cairo: Vin vești proaste de la Hamas

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

Un oficial al Hamas a declarat luni pentru Reuters că negociatorii nu au înregistrat încă niciun progres în cadrul negocierilor privind o încetare a focului în Gaza, care au loc la Cairo, în Egipt, notează news.ro.

"Nu există nicio schimbare în poziţia privind ocupaţia şi, prin urmare, nu există nimic nou în discuţiile de la Cairo", a declarat pentru Reuters un oficial Hamas, care a solicitat anonimatul.

Anterior, luni, o sursă egipteană de rang înalt afirmase că s-au înregistrat progrese în cadrul discuţiilor, a relatat canalul televiziunii de stat egiptene Al-Qahera.

Israelul şi Hamas au trimis duminică negociatori în Egipt, după sosirea, sâmbătă, a directorului CIA, William Burns. Statele Unite fac presiuni pentru un acord care să elibereze ostaticii reţinuţi în Gaza şi să atenueze criza umanitară.

Israelul şi Hamas, aflate în război în Fâşia Gaza din octombrie, nu au reuşit până în prezent să îşi rezolve divergenţele cu privire la principalele lor revendicări.

Hamas doreşte încetarea ofensivei israeliene şi o retragere totală din enclavă, în timp ce Israelul cere eliberarea ostaticilor din Gaza în schimbul unui număr de palestinieni deţinuţi în închisorile sale, fără a se angaja să pună capăt războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.