Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la nivel înalt pentru stoparea crizei din Siria

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Preşedintele rus Vladimir Putin a avut miercuri convorbiri telefonice despre încetarea focului în Siria cu regele Salman al Arabiei Saudite, ţară care îi susţine pe rebelii sirieni, şi cu omologul său iranian Hassan Rohani, a cărui republică sprijină regimul de la Damasc.

'Regele Arabiei Saudite a salutat acordul încheiat (în privinţa încetării ostilităţilor în Siria) şi s-a declarat pregătit să acţioneze împreună cu Rusia pentru punerea lui în aplicare', a indicat Kremlinul într-un comunicat, preluat de AFP. Potrivit aceluiaşi comunicat, preşedinţii Hassan Rohani şi Vladimir Putin au subliniat ''importanţa eforturilor comune ale Rusiei şi Iranului în reglementarea crizei siriene, în special în lupta împotriva grupărilor Statul Islamic şi Frontul al-Nosra şi a altor organizaţii teroriste plasate pe lista neagră a Consiliului de Securitate al ONU'. Aceste discuţii telefonice intervin la puţin timp după ce preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a asigurat pe Vladimir Putin că este 'pregătit' să respecte proiectul de acord ruso-american de încetare a focului între regim şi opoziţie în Siria, armistiţiu ce ar trebui să intre în vigoare vineri, la ora 22,00 GMT.

În aceeaşi zi, liderul de la Kremlin a avut o convorbire telefonică şi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cursul căreia a fost evocată 'situaţia din Orientul Mijlociu', a precizat preşedinţia rusă, fără a menţiona în mod specific conflictul sirian, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.