Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri tensionate între SUA și China: condiția pusă de americani pentru a se ajunge la o înțelegere/SURSE

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

Negociatorii americani au cerut Chinei sa reduca subventiile industriale ca o condiţie pentru a ajunge la un acord comercial după o puternică opoziţie a Beijingului, potrivit două surse din cadrul discuţiilor, relatează Reuters.

Citește și: Fondul Monetar Internațional prezintă cifre de COȘMAR pentru economia României: deficitul bugetar va EXPLODA

Cele două mari economii ale lumii sunt de nouă luni într-un război comercial care a costat miliarde de dolari, a bulversat piețele financiare și lanțurile de aprovizionare.

Administrația Trump a aplicat taxe pe importurile de bunuri chinezeşti în valoare de 250 de miliarde de dolari pentru a crea presiune asupra Beijingului pentru a pune capăt unor politici - inclusiv subvențiilor industriale - despre care Washingtonul spune că afectează companiile americane care concurează cu firmele chineze. China a răspuns cu propriile sale tarife pentru mărfurile provenite din SUA.

Problema subvențiilor industriale este spinoasă, deoarece acestea sunt strâns legate de politica industrială a guvernului chinez. Beijingu acordă subvenții și scutiri de impozit firmelor de stat și sectoarelor considerate strategice pentru dezvoltare pe termen lung. Președintele chinez Xi Jinping a întărit rolul statului în anumite părți ale economiei.

În încercarea de a obține o înțelegere în următoarea lună, negociatorii americani s-au resemnat cu ideea că trebuie să reducă aceste subvenții, asigurând mai puțin decât şi-ar fi dorit și se concentrează în schimb pe alte domenii în care consideră că cererile sunt mai accesibile, au spus sursele.

Acestea includ finalizarea transferurilor de tehnologie forţate, îmbunătățirea protecției proprietății intelectuale și extinderea accesului la piețele din China, au spus sursele. China a dat deja semne că are în vedere aceste aspecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.