Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile de pace între Azerbaidjan și reprezentanții armenilor au luat sfârșit

X
azerbaidjan armenia nagorno

Întâlnirea reprezentanților autorităților azere și a populației armene din Karabah, care a avut loc la Yevlakh,  a ajuns la sfârșit, relatează agenția de știri azeră APA.

Nu există încă informații despre detaliile discuțiilor și ce au decis cele două părți.

Azerbaidjanul este reprezentat de deputatul în parlament, Ramin Mamedov, care în luna martie a fost împuternicit de președintele Ilham Aliev la contactele oficiale cu armenii din Karabah, informează Rador Radio România.

Mai mult decât atât, din componența delegației a făcut parte Bașir Gadjiev, adjunct al reprezentantului special al președintelui în teritoriile eliberate, și Ilkin Sultanov, colaborator al reprezenatntului special al președintelui Azerbaidjanului.

Armenii din Karabah au fost reprezentați de Serghei Martirosian și David Melkumian. La întâlnire au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai contingentului rusesc de menținere a păcii

Vă reamintim că o delegaţie a separatiştilor armeni din enclava separatistă azeră Nagorno Karabah a sosit joi în oraşul azer Yevlakh la negocieri cu Azerbaidjanul în vederea reintegrării teritoriului secesionist, potrivit agenţiei azere de presă Azertag, în urma unei operaţiuni militare azere care s-a încheiat miercuri, soldată cu cel puţin 200 de morţi şi 400 de răniţi, potrivit unui bilanţ prezentat de către separatiştii armeni, relatează AFP, informează News.ro.

Aceste negocieri au fost anunţate miercuri, în urma unei operaţiuni militare-fulger a Baku, care i-a obligat pe separatişti să capituleze după 10 ani de conflict.

Rusia dispune, de la sfârşitul lui 2020 şi în urma unui război precedent, de o misiune de pace în nagorno Karabah.

Azerbaidjanul a lansat marţi o operaţiune militară-fulger împotriva separatiştilor armeni, pe care i-a forţat să capituleze în mai puţin de 24 de ore şi să-şi predea toate armele.

Baku vrea de-acum să negocieze reintegrarea acestui teritoriu azer, care s-a desprins prin secesiune din Azerbaidjan la căderea URSS, antrenând două războaie sângeroase, în anii '90 şi în 2020.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a reafirmat joi ”susţinerea fără rezerve” a Baku, într-o convorbire la telefon cu omologul său azer Ilham Aliev, anunţă preşedinţia turcă.

”Preşedintele Erdogan a primit informaţii de la domnul Aliev despre situaţia actuală a operaţiunii lansate de către Azerbaidjan. Preşedintele Erdogan i-a transmis încă o dată luiAleiv susţinerea fără rezerve a Azerbaidajnului de către Turcia”, anunţă într-un comunicat preşedinţia turcă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.