Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile diplomatice dau roade! Președintele finlandez, înainte de summitul NATO: 'Există o înțelegere ceva mai bună între Finlanda și Turcia'

 Sauli Niinisto

Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marți că există mai multă înțelegere reciprocă între Finlanda și Turcia înainte de summitul NATO de la Madrid, potrivit Reuters.

Sauli Niinisto a spus că nu este nici optimist, nici pesimist în ceea ce privește rezultatul negocierilor în curs privind aderarea Finlandei la NATO, la care președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a opus.

„Opinia generală este că discuțiile au decurs ceva mai bine, ceea ce ar trebui să însemne că înțelegerea a crescut oarecum de ambele părți", a declarat Niinisto reporterilor, referindu-se la discuțiile dintre diplomați înainte de întâlnirea sa cu Erdogan, care va avea loc tot marți.

Se așteaptă ca liderii NATO să îl îndemne pe Erdogan să ridice veto-ul asupra ofertei Finlandei și Suediei de a adera la alianța militară atunci când se întâlnesc marți pentru un summit de trei zile, în timp ce Occidentul se străduiește să trimită Rusiei și Chinei un semnal de unitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.