Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare continuă în Germania

merkel

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare între conservatorii cancelarului Angela Merkel şi social-democraţi erau în curs miercuri dimineaţa devreme, în pofida unei nopţi de discuţii în vederea depăşirii celor patru luni de impas politic la Berlin, informează AFP, conform agerpres.ro

Negocierile în curs, în prezenţa cancelarului federal german şi a liderului Partidului Social-Democrat (SPD), Martin Schulz, au început marţi dimineaţa, care ar fi trebuit să fie ultima zi a negocierilor demarate la începutul lui ianuarie. 

Oficialii politici germani trebuie să găsească un acord pentru a guverna împreună şi a scoate Germania din impasul politic ce a lăsat această ţară fără guvern după alegerile legislative din septembrie, în urma cărora nu a rezultat o majoritate parlamentară evidentă. 

În cazul în care aceste negocieri vor eşua, Merkel ar trebui să decidă dacă va forma un guvern minoritar instabil sau dacă va accepta organizarea unui nou scrutin, de mare risc, de care ar putea profita mai ales extrema dreaptă. 

Însă social-democraţii sunt foarte divizaţi în ceea ce priveşte oportunitatea de a se alia din nou cu Angela Merkel, iar Martin Sculz trebuie să obţină concesii vizibile cu riscul de a vedea baza electorală a partidului său respingând în final compromisul. SPD cere în special ca o reformă a sistemului de sănătate şi o încadrare a contractelor de muncă pe durată determinată să fie incluse în programul viitorului guvern. 

În cazul înregistrării unui acord cu conservatorii, cei 440.000 de militanţi ai SPD vor avea ultimul cuvânt de spus în cadrul unui vot intern ce s-ar putea desfăşura la începutul lui martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.