Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile pentru un armistiţiu între Israel și Hams, reluate la Cairo (presa)

AI
razboi israel

Negocierile pentru un armistiţiu între Israel şi Hamas urmează să fie reluate duminică la Cairo, informează media egipteană pro-guvernamentală Al-Qahera News, apropiată serviciilor de securitate egiptene, transmite AFP.

"O sursă din cadrul serviciilor de securitate egiptene a confirmat pentru Al-Qahera News reluarea negocierilor pentru un armistiţiu între Israel şi Hamas în capitala egipteană", a indicat postul de televiziune.

Al-Qahera News a insistat, de asemenea, asupra "eforturilor comune ale Qatarului şi Egiptului", mediatori în acest conflict, "pentru a păstra progresele" rundelor anterioare de negocieri.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a făcut cunoscut vineri că a dat undă verde la noi discuţii în vederea unui armistiţiu în Fâşia Gaza, teritoriu palestinian asediat şi bombardat de aproape şase luni şi unde populaţia este ameninţată cu o "foamete iminentă" potrivit Naţiunilor Unite.

"Benjamin Netanyahu a discutat cu directorul Mossad (serviciile externe israeliene) şi cu directorul Shin Bet (informaţii interne) şi a aprobat o nouă rundă de negocieri în zilele următoare la Doha şi Cairo", a precizat biroul său într-un comunicat.

Sâmbătă seara, sute de manifestanţi au protestat faţă de guvern, cerându-i să găsească o soluţie pentru a obţine eliberarea persoanelor luate ostatici în cursul ofensivei Hamas din Israel pe 7 octombrie şi în continuare deţinute în Fâşia Gaza.

În pofida eforturilor Egiptului, Qatarului şi Statelor Unite, discuţiile în vederea unui armistiţiu stagnează, Israelul şi mişcarea islamistă palestiniană acuzându-se reciproc pentru acest impas.

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent efectuat din Fâşia Gaza de către Hamas pe 7 octombrie în Israel, care s-a soldat cu moartea a cel puţin 1.160 de persoane, în principal civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Potrivit Israelului, aproximativ 250 de persoane au fost, de asemenea, răpite, iar 130 dintre acestea sunt în continuare ostatice în Fâşia Gaza, dintre care 34 au murit.

Drept represalii, Israelul a promis că va ''nimici'' mişcarea islamistă, aflată la putere în Fâşia Gaza din 2007, pe care o consideră organizaţie teroristă, poziţie împărtăşită de asemenea de SUA şi Uniunea Europeană.

Ofensiva israeliană s-a soldat cu 32.705 de morţi în Fâşia Gaza, potrivit unui celui mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.