Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Neidentificat', cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, va fi prezentat în premieră naţională la TIFF

Inquam Photos / Manases Sandor
TIFF

Filmul "Neidentificat", cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, va fi prezentat în premieră naţională, în prezenţa echipei, pe 26 iulie, în cadrul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pelicula, o co-producţie România-Cehia-Letonia, va avea premiera de gală pe 3 august, la AFI Cinema City din Bucureşti, iar din 6 august va intra în cinematografele din toată ţara.

Pelicula a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 36-a ediţii a Festivalului de Film de la Varşovia unde actorii principali, Bogdan Farcaş şi Dragoş Dumitru, au primit Premiul Special al Juriului. Din distribuţie mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

În timp ce traversează o perioadă dificilă în viaţa personală, poliţistul Florin Iespas (Bogdan Farcaş) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoş Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională şi abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neaşteptată, atunci când mai multe detalii din viaţa lui Florin ies la iveală, se arată în sinopsisul filmului.

"În ciuda filonului poliţist, 'Neidentificat' ni se dezvăluie, treptat, ca un film subiectiv, introspectiv, introvertit, îndreptat decisiv înspre interior, şi nu înspre exterior. Este eminamente o poveste despre spaţiul sufletesc uman, despre alegerile care izvorăsc din dorinţe ascunse şi conflicte lăuntrice, mândrie, patimi, taine, ego, vise neîmplinite şi demoni interiori. Filmul vorbeşte despre balansul emoţional dinăuntrul fiecărei persoane, echilibru care este cu mult mai fragil decât ni-l imaginam şi care are nevoie doar de o mică implozie internă pentru a duce la un dezechilibru sufletesc profund şi o explozie externă cu consecinţe devastatoare. Ca pentru orice regizor, cel mai aşteptat moment este contactul filmului cu publicul pentru care a fost făcut - în acest caz, publicul din România. Aşadar, mă bucur foarte mult că, după aproape un an de la premiera internaţională, filmul va avea premiera la TIFF Cluj, iar apoi imediat, practic fără pauză, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară", a declarat Bogdan Apetri.

"Neidentificat" este o producţie Fantascope, Cineart, TV Prague şi Tasse Film, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.