Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neil Young cere Spotify să-i retragă muzica pentru că platforma dezinformează despre COVID-19

dancingastronaut.com
spotify

Cântăreţul Neil Young a cerut Spotify, într-o scrisoare deschisă în cele din urmă ştearsă de pe site-ul său, să-i elimine muzica de pe platforma de streaming, pe care o acuză de dezinformare despre COVID-19 şi vaccinuri prin intermediul podcastului popularului şi controversatului Joe Rogan, relatează AFP.

"Fac acest lucru pentru că Spotify răspândeşte informaţii false despre vaccinuri - cauzând potenţial moartea celor care cred în dezinformarea pe care o răspândeşte", a scris legendarul interpret al "Heart of Gold" şi "Harvest Moon".

"Vreau să-i anunţaţi imediat pe cei de la Spotify că, începând de ASTĂZI, vreau ca toată muzica mea să fie retrasă de pe platforma lor", a spus Young, în vârstă de 76 de ani, în scrisoare, care nu mai apărea marţi pe site-ul cântăreţului, dar care a fost publicată pe site-ul revistei Rolling Stone.

"Pot avea Rogan sau Young. Nu pe ambii", a adăugat artistul americano-canadian, al cărui ultim album, "Barn", a fost lansat la sfârşitul anului 2021.

Spotify nu a dorit să ofere un răspuns imediat. Marţi, muzica lui Neil Young era încă pe platforma de streaming.

Podcastul lui Joe Rogan ("The Joe Rogan Experience") strânge milioane de ascultători - el a semnat un contract estimat la 100 de milioane de dolari cu Spotify anul trecut - dar este acuzat că ar fi o platformă care furnizează teorii ale conspiraţiei şi dezinformării, în special despre COVID-19.

Acest expert în arte marţiale este acuzat că a descurajat vaccinarea în rândul tinerilor şi că a insistat pentru utilizarea unui tratament neautorizat, ivermectina, împotriva coronavirusului.

În decembrie, 270 de medici, doctori şi profesori au semnat o scrisoare deschisă către Spotify în care îi cereau să facă mai mult pentru a lupta împotriva dezinformării, "o problemă a societăţii de proporţii devastatoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.