Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un celebru brand de lux a intrat în FALIMENT

faliment

Retailerul de lux Neiman Marcus a solicitat joi să intre sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului din SUA, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA şi Reuters.

Măsurile adoptate în martie în SUA pentru stoparea răspândirii epidemiei au forţat Neiman Marcus să-şi închidă cele 43 de magazine, ceea ce i-a afectat semnificativ vânzările şi veniturile, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Şi alte reţele mari de magazine, cum ar fi JC Penney, ar urma să se confrunte cu aceleaşi probleme, apreciază analiştii.

"Înainte de pandemie, Neiman Marcus Group înregistra progrese solide pentru o creştere sustenabilă şi profitabilă. Totuşi, ca în cea mai mare parte a afacerilor din ziua de azi, ne confruntăm cu dificultăţi din cauza pandemiei, care pun o presiune inexorabilă asupra afacerii noastre", a afirmat directorul general Geoffroy van Raemdonck.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Lanţul de magazine cu sediul în Dallas, Texas, era afectat chiar înainte de pandemie de povara datoriei şi de concurenţa rivalilor online.

Compania înfiinţată în 1907 şi-a asigurat finanţare de 675 de milioane de dolari de la creditori pentru a finanţa operaţiunile în timp ce încearcă reorganizarea.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.