Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Barbu, noul purtător de cuvânt al Guvernului, o CONTRAZICE pe Viorica Dăncilă: 'Nu sunt obligați, e vorba despre o posibilitate'

Nelu Barbu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a subliniat faptul că, potrivit unui proiect de lege adoptat joi de Executiv, firmele cu peste 50 de angajaţi vor avea ”posibilitatea” de a avea un expert în egalitate de şanse, deşi premierul Viorica Dăncilă vorbise la începutul şedinţei despre o ”obligaţie” în acest sens.

Barbu a precizat că, prin acest proiect, a fost reglementată exercitatea profesiilor de expert şi tehnician în egalitate de şanse.

Citește și: Lovitură de teatru! Liviu Dragnea, atacat din INTERIOR! „Nu se poate!”

”Persoanele juridice din sectorul public sau din sectorul privat care au peste 50 de salariaţi vor avea posibilitatea de a angaja un expert sau un tehnician în egalitate de şanse, în limita bugetului destinat cheltuielilor salariale. Repet, vor avea posibilitatea, nu este o obligaţie, este la latitudinea angajatorului sau poate decide dacă persoana respectivă poate fi relocată de pe alt post”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Întrebat despre faptul că premierul Viorica Dăncilă vorbea la începutul şedinţei despre instituirea unei obligaţii în acest sens, Nelu Barbu a răspuns: ”Este vorba despre un proiect de lege introdus pe ordinea de zi suplimentară şi de aceea şi eu am întârziat puţin la acest briefing, pentru că a trebuit să vedem care sunt cele mai importante prevederi. Nu e vorba despre nimic altceva, este vorba despre posibilitate”.

Citește și: Şefii PRO TV îşi freacă mâinile de bucurie! Ce lovitură URIAŞĂ au dat

Întrebat din nou dacă nu este o obligaţie, cum a spus premierul, Barbu a replicat: ”Este o posibilitate. Fiind vorba despre un proiect de lege adoptat în Guvern, el va merge în Parlament. Acest proiect de lege va suferi probabil anumite modificări”.

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la începutul şedinţei, că Guvernul vrea ca egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi să fie efectiv asigurată.

Citește și: Lovitură usturătoare pentru șoferi: Pentru ce riscă, mai nou, închisoarea

”Ca urmare, vom introduce obligaţia persoanelor juridice din sistemul public, dar şi din sectorul privat, care au peste 50 de salariaţi de a avea în structura de personal un expert în egalitate de şanse. Nu urmărim să încărcăm birocraţia cu noi funcţii, vrem ca această sarcină a experţilor să fie exercitată în mod activ şi util”, a explicat premierul.

Viorica Dăncilă a menţionat că, prin acest act normativ, va fi reglementată şi noţiunea ”violenţă de gen”, conform Convenţiei de la Istanbul.

Citește și: O nouă categorie bugetari se RĂZVRĂTEȘTE! Sindicatele acuză că sute de oameni vor avea salariile scăzute! Ce va face Olguța Vasilescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.