Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru: 82% din medicii de familie vor să se vaccineze anti-COVID

AstraZeneca
coronavirus vaccin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi că peste 85% din personalul medical doreşte să fie vaccinat, cei mai mulţi fiind însă de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, unde procentul este de 95%.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă personalul medical va fi obligat să se vaccineze pentru SARS-CoV-2, ministrul Sănătăţii a răspuns că imunizarea nu este obligatorie.

"Vaccinul nu este obligatoriu. Este un vaccin gratuit şi nu este obligatoriu. Din cartografierea făcută de noi până acum există medici de familie şi din cei 8.000 care au fost cartografiaţi, atât medici cât şi asistenţi medicali din cabinetele medicilor de familie, 82% vor să se vaccineze. Cei care sunt în spitalele care au fost în lupta directă cu COVID sunt peste 85%. Dacă ar fi să dau un exemplu de la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, 95% din personalul medical vrea să se vaccineze", a declarat ministrul.

El a explicat cine vor fi cei vaccinaţi după personalul din sistemul sanitar, centre medico-sociale şi categorii de risc.

"Sunt toţi cei care asigură desfăşurarea activităţilor normale. Sunt şi cei de la salubritate, sunt şi cei care asigură energia electrică, şi cei care asigură apa potabilă, cei care asigură structurile cheie sunt cei care vor fi vaccinaţi. După această categorie intră celelalte categorii, populaţia generală, care trebuie să ducă la o imunizare de 70%", le-a spus el jurnaliştilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.