Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru dă cărțile pe față despre testele care se fac în România: 'De aceea avem cazuri de infectare'

Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru

În ultimele 24 de ore, în România au fost prelucrate 21.135. Din acestea, 13.127 au fost făcute în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere. În urma testelor, au rezultat 1.155 de cazuri de coronavirus, în comparație cu cele 1.104 de luni, anunțate după prelucrarea a doar 7.574 de teste.

Nelu Tătaru a explicat, marți seara, la România TV, de unde vine diferența între aceste rezultate: deși marți au fost de aproape 3 ori mai multe teste prelucrate, numărul de pacienți a fost puțin mai mare decât cel de luni.

Citește și: Lider PSD: ‘Eu când vorbesc de Guvern de uniune națională, poate fi un Guvern de specialiști, pe care să-l susținem în Parlament’

Ministrul Sănătății a încercat să explice și de ce unele teste sunt fals pozitive sau fals negative: din cauza aparatelor sau a celor care prelucrează probele.

”Sunt teste care se fac în diferite focare, de aceea avem cazuri de infectare, cum au fost cele de sâmbătă sau duminică. De cealaltă parte, avem teste făcute de oameni care pleacă în vacanță, sau de diverse companii, pentru angajați. Unele teste pot fi fals pozitive sau fals negative, în funcție de aparat, în funcție de cel care le prelucrează, în funcție de loc. Poți să ai un test fals negativ, după 2-3 zile, iar apoi să fie pozitiv. Testele se pot negativiza sau pozitiva.”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Studiu șocant: Motivul pentru care majoritatea românilor se apucă de fumat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.