Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru, după haosul din ultimele zile: 'Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Nelu Tătaru a vorbit, la Antena 3, duminică, despre ce s-a întâmplat în primele două zile de la expirarea stării de urgență, din cauza faptului că românii au luat cu asalt parcurile și au început petrecerile, iar vămile sunt și ele pline de concetățeni care revin din țările cu zeci de mii de morți.

Pentru că Guvernul nu a reușit să se mobilizeze pentru a trimite, la timp, o lege pentru instituirea stării de urgență, unii români au profitat de vidul legislativ și nu au mai respectat nicio condiție de distanțare socială.

Citește și: Descindere în forță a Poliției la proprietarii de restaurante și terase. Au fost puși să semneze că nu deschid terasele de săptămâna viitoare

”Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.

Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate. La ora 24 intră în vigoare și legea covid-19.

Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegător.”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.