Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții sunt exasperați: În România se fură prea mult

spaga

Pana si Germania s-a saturat de furtul de bani publici din Romania. Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, sustine ca in Romania au fost fraudate sume imense de bani, prin licitatii.

Tunurile date de tot felul de firme autohtone sau straine (vezi teapa luata de autoritatile romane la Autostrada Sibiu-Orastie, care a trebuit sa fie demolata din cauza executiei execrabile) au inceput sa nemultumeasca inclusiv cancelariile occidentale.

Citește și: Liviu Dragnea spune cine l-a ”executat” Victor Ponta

Prezent la o conferinta privind practica de acordare a unor licitatii publice, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, s-a aratat ingrijorat de dimensiunea fraudei cu fonduri europene.

Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitatii. Este un fenomen care nu este limitat doar la Romania, ci exista intr-o serie intreaga de tari. Este valabil pentru marile proiecte de infrastructura, cum sunt cele de constructie de autostrazi, in cadrul atribuirii unor contracte de concesiune pentru servicii de salubrizare urbana sau pentru amenajarea unor piste pentru biciclete”, a declarat ambasadorul.

Citește și: Florin Chilian: Iohannis a zis că dacă nu mai scriu despre el și consoarta pe care n-o poate stăpâni

Observatiile sale nu trebuie sa mai mire pe nimeni, in conditiile in care tara sa, Germania, este cel mai mare contributor la bugetul UE, banii fiind colectati din taxele platite de cetatenii germani.

Urmare a unor contracte de achizitii publice incheiate de autoritatea contractanta, cu beneficii prea scumpe sau cu prestatii contractuale prea slabe, taxele sunt irosite in loc sa fie utilizate acolo unde este nevoie”, a atras atentia demnitarul german.

Citește și: Cea mai cunoscută televiziune de muzică din România s-a vândut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.