Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții vor o structură europeană de control economic

europa

Guvernatorul Bundesbank cere crearea unui nou organism european care să controleze deficitele bugetare.

Guvernatorul Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei), Jens Weidmann, a cerut crearea unei autorităţi europene independente însărcinate cu supravegherea respectării limitelor de deficit bugetar şi a criticat totodată Comisia Europeană că ar fi prea îngăduitoare cu statele UE care continuă să depăşească aceste limite, transmite agenţia EFE.

El a formulat această solicitare într-un articol publicat vineri de săptămânalul german Focus, considerând că executivul comunitar condus de Jean Claude-Juncker monitorizează respectarea regulilor la acest capitol într-un mod 'laxist şi politic'.

Weidmann avertizează în articolul publicat şi asupra a ceea ce el consideră a fi o sporire a responsabilităţii financiare împărţite în interiorul zonei euro. 'Într-o comunitate de state, pe termen lung nu se poate ca oricine să ceară ceva şi în final toţi să plătească. Într-o uniune monetară trebuie puse în sintonie în mod sustenabil responsabilitatea şi controlul', a apreciat oficialul german.

El a mai precizat că, în timpul negocierilor din luna iulie privind ajutorul financiar destinat Greciei, i-a prezentat şi ministrului german de finanţe, Wolfgang Schauble, ideea sa privind respectivul organism de control al deficitelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.