Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții au prins din nou gustul extremelor - Partidul AfD conduce în sondajele din landul Saxonia

Lilly / imageBROKER / Profimedia
afd

Partidul AfD, considerat de extremă dreapta, a ajuns la 35% în sondajele din landul Saxonia (în estul Germaniei, la granița cu Republica Cehă și Polonia.), cu 6 puncte peste creștin-democrați (CDU).

Pe baza rezultatelor sondajelor de opinie, care îi dau AfD, partid de extremă dreapta, 35%, actuala coaliție guvernamentală formată din trei partide (CDU/SPD/Verzi) este în pericol de a pierde puterea în landul Saxonia.

Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) are 35% din voturi în landul Saxonia din estul Germaniei, la mare distanță de opoziția de dreapta, creștin-democrații (CDU), care se limitează la 29%, potrivit unui sondaj INSA realizat la comanda Leipziger Volkszeitung, Freie Presse și Sächsische Zeitung și publicat ieri joi.

content-image

Riscul de a pierde puterea

9% din eșantion au declarat că ar vota pentru partidul de stânga (Die Linke), 7% pentru social-democrați (SPD), 6% pentru Verzi și 5% pentru Democrații Liberi (FDP).

Aceste cifre înseamnă că actuala coaliție guvernamentală formată din trei partide din acest land (CDU/SPD/Verzi), condusă de premierul creștin-democrat Michael Kretschmer, riscă să piardă puterea, pe care a preluat-o în 2019.

Următoarele alegeri de land în Saxonia vor avea loc la 1 septembrie 2024. Majoritatea partidelor parlamentare din Germania s-au angajat să nu coopereze cu AfD, ale cărui sondaje se situează în jurul a 20% la nivel național.

Cele mai mari procente ale partidului de extremă dreapta, antiimigrație și antieuropean se înregistrează în fosta RDG, în estul Germaniei, de care aparține Saxonia.

Sondajul INSA la comanda celor trei ziare a fost realizat în perioada 11 - 22 august pe un eșantion de 1.500 de potențiali alegători și are o marjă de eroare statistică de ±2,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.