Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemulțumită de atacurile asupra procurorului general, opoziția acuză PAS-ul că vrea să captureze statul

Parlamentul Republicii Moldova
Parlament Moldova

Opoziția este nemulțumită de atacurile asupra procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Deputatul BECS, Bogdan Țîrdea, consideră că PAS încearcă „să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar”, transmite Unimedia.

„Gavrilița promite să îl demită pe Procurorul General Stoianoglo. Pentru aceasta, legea cu privire la Procuratură va fi modificată. Dar legea nu are efect retroactiv, nu-i așa?

Mai simplu spus, PAS încearcă să realizeze o nouă capturare a statului, să supună justiția și întregul sistem judiciar.

Apropo, Plahotniuc aici a „ars”, chiar dacă avea carte blanche a Statelor Unite. Dar PAS este sigur că acum este diferit.

Este periculoasă această pastilă. Îți ieși din minți rapid…”, a spus Țîrdea.

Consiliul Superior al Procurorilor a venit cu o reacție după ședința de astăzi a CSS, dar și a declarațiilor făcute de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, cu privire la unele reguli în activitatea PG.

Instituția anunță că este „profund contrariat de modul în care, în ultima perioadă, este atacată instituția Procuraturii prin acuzații grave, care, însă nu au nici un suport juridic și sunt de esență manipulatorie”.

Maia Sandu a declarat, astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că activitatea organelor Procuraturii la moment este „anemică” și urmează a fi făcute modificări în legislație în acest sens.

Ulterior, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că a înregistrat un proiect de lege, care ar face posibilă evaluarea Procurorului General și demiterea acestuia.

Și prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că șeful PG riscă să fie demis. Întrebată dacă Procurorul General va fi schimbat, aceasta a menționat: „Da, vom face acțiuni pentru ca procuratura să înceapă să funcționeze în interesul oamenilor”.

În luna iulie, Procurorul General declara că nu va demisiona din funcție, chiar dacă exponenții noii guvernări își doresc acest lucru.

„Eu nu cred că deputații ies cu așa declarații din inițiativă proprie. Lucrurile acestea sunt coordonate și îmi pare rău că vin din instituțiile statului. Vă amintesc că în Republica Moldova puterea Legislativă, Executivă și cea Judecătorească sunt separate, dar colaborează pentru realizarea obiectivelor”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Sergiu Litvinenco în repetate rânduri a făcut diferite declarații prin care i-a sugerat lui Alexandr Stoianoglo să plece din funcție, întrucât „nu s-ar isprăvi cu dosarele mari de corupție și ar fi lăsat infractorii să fugă din țară”.

Asta după ce omul de afaceri Veaceslav Platon a plecat la Londra și a stârnit un val de critici, deși nu avea vreo interdicție de ieșire din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.