Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NENOROCIRE într-un centru social pentru copii, unde nu s-au respectat normele: 11 salariaţi au fost depistaţi pozitiv

Pinterest
coronavirus

Un număr de 11 salariaţi ai Complexului pentru Servicii Sociale Găeşti au fost depistaţi pozitiv COVID-19 la testul profilactic făcut, informează, joi, într-un comunicat de presă, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Toţi copiii din centru urmează să fie testaţi.

Citește și: EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

"Ca urmare a testării bilunare profilactice a salariaţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Dâmboviţa, la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti au fost testaţi toţi cei 60 de salariaţi, pentru 11 dintre ei, rezultatul primit astăzi, 02.07.2020, a fost pozitiv. Menţionăm că la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice", precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a dispus testarea în scop profilactic a celor 64 de copii din centru. De asemenea, s-a solicitat respectarea circuitelor funcţionale; distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii; li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii şi intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă.

Citește și: Bătaie de joc! Șeful Poliției Constanța va primi pensie de șef

În cursul zilei de joi cele 11 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte în vederea efectuării examenului de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a precizat, pentru AGERPRES, că cele 11 persoane vor fi examinate de medici, care vor decide dacă se impune sau nu internarea lor.

Citește și: Marcel Vela i-a ‘executat’ de ochii lumii? Șefii din Poliție, mutați disciplinar după ce au intrat în război cu sindicaliștii

"Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020", mai informează DSP Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.