Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neonaziștii cer închiderea frontierelor Greciei

grecia acropole

Liderul partidului neonazist grec Zorii Aurii, Nikos Michaloliakos, a cerut miercuri seara 'închiderea frontierelor' pentru a-i împiedica 'pe straini sa intre în tara', în timpul unei adunari electorale înaintea alegerilor legislative de duminica din Grecia, relateaza France Presse, potrivit Agerpres.

'Grecia trebuie sa nu mai primeasca straini si sa-i trimita înapoi în tara lor', a spus el în prezenta a circa 500 de persoane care fluturau steaguri nationale si care manifestau în fata unui sediu al partidului, situat într-un cartier din apropiere de centrul Atenei, unde locuiesc numerosi imigranti.

Nikos Michaloliakos a subliniat ca a ales sa organizeze manifestatia în acest cartier pentru ca aici, spune el, 'grecii se tem sa circule'.

'Daca guvernul nu poate apara frontierele, atunci sa plece. Închideti frontierele (...), trebuie ca acestea sa fie aparate de armata', a adaugat el.

Conform ultimelor sondaje privind intentiile de vot, partidul Zorii Aurii ar urma sa-si mentina, la alegerile legislative de duminica, procentul de 6% si a treia pozitie, în spatele stângii radicale Syriza si a formatiunii de dreapta Noua Democratie, asa cum s-a întâmplat la precedentul scrutin din ianuarie.

Nikos Michaloliakos si majoritatea deputatilor partidului au fost inculpati pentru fapta de 'constituire a unei organizatii criminale' dupa asasinarea, în urma cu doi ani, a unui militant antifascist în apropiere de Atena de catre un membru al partidului.

Dupa 18 luni de detentie provizorie - maximum legal -, Nikos Michaloliakos a fost eliberat conditionat în martie, cu câteva zile înainte de debutul procesului partidului, care este în desfasurare.

Partidul Zorii Aurii sustine ca nu este neonazist si ca se vrea 'o miscare nationalista care va elibera tara de alte partide corupte si necinstite'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.