Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepăsarea poate ucide! De ce nu sunt cadre medicale în școli?

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită demisia ministrului Educației,  Monica Anisie, pentru situația dezastruoasă a sistemului de învățământ și, în particular, pentru eșecul de a rezolva problema acută a lipsei personalului medical din școli, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor prezentate de FACIAS, în România sunt 4.932 de cadre medicale în unitățile de învățământ, 1.302 medici, respectiv 3.630 de asistenți medicali, în condițiile în care sunt 17.656 de școli, practic de aproape patru ori mai puține cadre medicale decât ar trebui. Chiar și așa, ministrul Anisie nu s-a preocupat de rezolvarea problemei.

„Preocuparea Ministerului Educației de a găsi soluții pentru ca fiecare unitate de învățământ să aibă un cadru medical a fost inexistentă, deși era evident că rolul cadrelor medicale din școli va fi unul esențial în această perioadă.

Incapacitatea ministrului Monica Anisie de a găsi soluții viabile la cele mai acute probleme ale învățământului, printre care se numără și cea a medicilor școlari, impune demisia domniei sale”, arată FACIAS în comunicatul de presă.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a lansat campania „Decalogul dezastrelor din Educație”, în care prezintă zece motive pentru care ministrul Anisie ar trebui să demisioneze.

Printre acestea, nerezolvarea problemei transportului școlar pentru elevi, lipsa manualelor fizice sau în format electronic, managementul defectuos al personalului din subordine, precum și lipsa competențelor digitale ale cadrelor didactice, în condițiile în care școala online a devenit o realitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.