Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepoata Sfântului Paisie Aghioritul a ratat șansa să fie aleasă deputată în Parlamentul Greciei

Maria Eznepidou

Partidul conservator NIKI a fost surpriza alegerilor legislative din Grecia. Pe lista formațiunii de extremă dreapta a figurat și nepoata Sfântului Paisie Aghioritul, Maria Eznepidou, fiica fratelui sfântului. Aceasta a ratat la mustață, în urma recentului scrutin electoral, să devină deputată în Parlamentul Greciei. Însă, mai are o șansă, la alegerile din iunie. Potrivit ultimelor date electorale de la prefectura Ioannina, nepoata Sfântului Paisie Aghioritul a primit 1.281 de voturi, în timp ce partidul ei, NIKI, a primit un total de 2.446 de voturi (2,47%).

Maria Eznepidou este o profesoară pensionară, născută la Konitsa, Ioannina, cu familia venită din Cappadocia. A absolvit Departamentul de Arte Grafice și Studii Artistice a TEI din Atena și PATES SELETE, a studiat timp de 5 ani la o școală de muzică bizantină, în timp ce a urmat în același timp mai multe seminarii educaționale, sociale și de mediu. După cum a declarat în biografia ei, a fost „dezamăgită de situația în care s-a căzut țara noastră” și „a decis să se alăture din toată inima luptei pentru VICTORIE, cu scopul de a renaște Grecia”.

Având drept "stindard" credința ortodoxă, valorile elenismului și susținerea familiei, partidul NIKI a reușit să fie o prezență puternică mai ales în nordul Greciei, unde a strâns procente de peste 5% în mai multe regiuni.

Viitorul scrutin din iunie se va desfăşura după un sistem de reprezentare semiproporţională, cu un număr de mandate suplimentare pentru fiecare partid parlamentar, ceea ce - arată Reuters - va creşte şansele unei victorii directe pentru partidul lui Mitsotakis. La noile alegeri vor putea participa din nou toate partidele.

Pozițiile-cheie ale programului partidului NIKI sunt:

- Abrogarea Acordului „trădător” de la Prespa (prin care Grecia a acceptat ca fosta republică iugoslavă a Macedoniei să folosească termenul de Macedonia în denumirea sa oficială alături de indicaţia geografică de Nord pentru a o diferenţia de provincia grecească Macedonia n.trad)

- Manuale noi de limba greacă, istorie și religie - Desfiinţarea „așa-zisei” educații sexuale.

- Un nou statut de rezidenți strămutaţi în locul dobândirii cetățeniei grecești de către imigranți și refugiați.

- Separaţia Stat - partide („Partidele dăunează grav Greciei”)

- Recompensarea economică și morală a familiilor cu mulţi copii (NIKI condamnă avorturile, intervenţiile pentru schimbarea de sex și „perturbarea” rolurilor tradiționale în familie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.