Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul celui care a instaurat comunismul în România este noul șef al ANPC

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a fost numit joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Horia Constantinescu este nepotul, istoricului și sociologului marxist care a contribuit la instaurarea comunismului în România, Miron Constantinescu.

Astfel, premierul Viorica Dăncilă a decis joi, eliberarea din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a lui Marius Pârvu şi numirea în această poziţie a lui Horia Constantinescu, fost şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa.

Horia Constantinescu a devenit şeful CJPC în anul 2017 şi s-a remarcat prin sancţiuni severe în urma controalelor desfăşurate la unităţi de alimentaţie publică de pe litoral. Astfel, au fost unităţi care au fost închise timp de câteva luni şi amendate cu zeci de mii de lei după ce comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit multe nereguli, printre care alimente expirate sau mizerie în spaţiile de gătit sau de depozitare a produselor alimentare. De asemenea, controalele coordonate de Horia Constantinescu la Constanţa au vizat şi locuri de joacă din municipiu, hypermarketurile sau unităţi de cazare.

El a fost acuzat de hotelierii de pe litoral că prin acţiunile sale face un deserviciu turismului. De altfel, în august 2017, la o întâlnire organizată de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, senatorul PSD Nicolae Moga i-a spus lui Horia Constantinescu că nu îi doreşte să fie un nou comisar Cattani, spunându-i că agentul economic trebuie respectat, iar când greşeşte, trebuie îndrumat.

“V-am spus, nu îmi doresc să fiţi un Cattani al judeţului Constanţa, al litoralului românesc pentru că nu vreau să sfârşiţi cum a sfârşit el. Vă rog faceţi-vă datoria. Eu vreau să vă atrag atenţia că dumneavoastră nu aveţi dreptul să ne atrageţi atenţia pentru că dacă procedaţi cu noi aşa mă gândesc cum procedaţi cu un agent economic. Acel agent economic trebuie respectat, pentru că munceşte să câştige un ban, instituţiile statului trebuie să respecte agentul economic şi apoi acolo unde greşeşte să-l îndrume”, a declarat atunci parlamentarul social-democrat.

Moga i-a mai spus lui Horia Constantinescu să iasă mai puţin în presă cu nenorociri, iar dacă se face mai mult PR decât treabă se aduce un deserviciu turismului.

“Toate lucrurile astea să le discutaţi în bucătăria Guvernului al cărui subordonat sunteţi, acolo la Prefectură, şi ieşiţi mai puţin în presă cu nenorociri. Sigur că trebuie să protejăm consumatorul, sigur că sunt multe lucruri nefăcute, dar trebuie să ajutăm, nu să mergem să amendăm, să-i desfiinţăm, să-i închidem, să-i înnebunim. În acelaşi timp trebuie să protejăm populaţia, că dacă facem mai mult PR decât treabă, nu facem decât un deserviciu turismului românesc”, a precizat Nicolae Moga.

Anul trecut, Horia Constantinescu a fost agresat în timpul unui control desfăşurat la o terasă din Neptun. El a spus atunci că în scandalul creat a fost îmbrâncit, agresat, strâns de gât, iar la un moment dat în toată învălmăşeala şi-a dat seama că şi-a pierdut un dinte. Terasa unde a avut loc incidentul a fost amendată cu 40.000 de lei şi a fost închisă definitiv.

Conform Info Sud-Est, Horia Constantinescu este naşul de cununie al lui Andrei Năstase căruia i-a transferat responsabilitatea spirituală asupra familiei sale, pentru momentul în care nu va mai fi. Se înveseleşte când vorbeşte despre Andrei Năstase, pe care îl descrie ca pe un frate mai mic. L-a cunoscut când era puşti şi venea la karting în complexul pe care Constantinescu îl deţinea în Herăstrău. S-au apropiat după ce Constantinescu l-a luat deoparte pe Andrei Năstase şi l-a sfătuit să nu mai plătească notele de plată pentru cei care îl însoţesc, pentru că nu îi sunt cu adevărat prieteni. Spune că nu poate fi acuzat de oportunism pentru că l-a cooptat în afaceri pe fiul lui Adrian Năstase pe vremea când ”familia lui nu mai era pe val, ci dădea cu subsemnatul la DNA în fiecare zi”. L-a ales pe Andrei Năstase ca să îi boteze fetiţa şi să se ocupe împreună de afaceri ca să fie liniştit că businessurile vor rămâne pe mâini bune şi că cineva de încredere va avea grijă de familia lui după ce el nu va mai fi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.