Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul lui Kennedy va avea o funcţie de conducere în administraţia lui Donald Trump

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, i-a cerut lui Robert Kennedy Junior să conducă o nouă comisie privind siguranţa vaccinării. Nepotul fostului preşedinte John F. Kennedy, un avocat specializat pe probleme de mediu, şi-a exprimat îndoiala cu privire la inocuitatea vaccinurilor, asociindu-le cu autismul, relatează miercuri AFP, conform agerpres.

Citeşte şi: Brazilia FIERBE în mijlocul unui război al traficanţilor de cocaină

Trump "mi-a cerut să prezidez o comisie privind siguranţa vaccinurilor şi integritatea lor ştiinţifică", a spus Kennedy presei după o întâlnire cu preşedintele ales la New York, adăugând că a acceptat propunerea.

Avocatul democrat a precizat că noua comisie va avea drept obiectiv să "asigure integritatea ştiinţifică în procesul de producere a vaccinurilor astfel încât acestea să fie eficiente şi sigure".

El a menţionat că Trump a formulat îndoieli referitor la politicile actuale cu privire la vaccinuri şi "îşi pune întrebări pe acest subiect". "Opinia sa nu are importanţă, ceea ce contează este ştiinţa", a subliniat Robert Kennedy Jr.

Kennedy Jr. a publicat în 2014 o carte în care descrie pericolul pe care îl constituie mercurul conţinut în substanţa tiomersal, folosită în vaccinuri pentru a evita proliferarea bacteriilor şi fungilor, şi a participat activ la promovarea unui film documentar din 2015 care leagă autismul de tiomersalul din vaccinuri, criticându-i pe responsabilii sanitari care resping această legătură.

Citeşte şi: CRIMA care i-a şocat pe britanici. O fetiţă de 7 ani a fost găsită moartă

Trump însuşi a sugerat în mai multe rânduri existenţa unei legături între vaccinuri şi unele tulburări din spectrul autismului. El a scris pe Twitter, în 2014, că sunt numeroase cazuri de "copii mici sănătoşi care merg la medic, primesc doze masive de vaccinuri multiple, nu se simt bine şi se schimbă devenind autişti".

Un raport al Institutului american de medicină privind opt vaccinuri administrate copiilor şi adulţilor a conchis că "aceste vaccinuri sunt foarte sigure, cu foarte rare excepţii". Alte nouă studii ale Centrului de control şi prevenire a bolilor (CDC) efectuate începând din 2003 nu au constatat "nicio legătură între vaccinurile care conţin tiomersal şi autism sau între vaccinurile împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) şi autismul la copii".

La sfârşitul anilor 90, laboratoarele farmaceutice au început să renunţe la folosirea tiomersalului sau să-i limiteze drastic concentraţia în toate vaccinurile pediatrice, cu excepţia celor împotriva gripei, ca măsură de precauţie, a menţionat CDC.

Anunţul creării comisiei privind siguranţa vaccinurilor a provocat consternare în rândul medicilor. Dr. Ranit Misshori, de la facultatea de medicină a Universităţii Georgetown din Washington, a evocat "un coşmar" pentru medici, care se confruntă de mai mulţi ani cu un val de scepticism în rândul părinţilor şi cu o înmulţire a cazurilor de pojar şi tuse convulsivă. Or, "ştiinţa este extrem de solidă pe acest subiect. Ştiinţa nu funcţionează prin încercări de a demonstra idei preconcepute", a subliniat ea.

Citeşte şi: Incident la un reactor nuclear din Belgia. O persoană a fost rănită

Academia americană de pediatrie a reacţionat reiterând importanţa medicală a vaccinurilor şi respingând vehement îndoielile privind inocuitatea acestora. "Vaccinurile fac parte din alcătuirea societăţii noastre de mai multe decenii şi reprezintă cea mai importantă inovaţie medicală a vremurilor noastre. Ne protejează de boli care pun în pericol viaţa, inclusiv unele forme de cancer", a amintit într-un comunicat Fernando Stein, preşedintele Academiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.