Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul lui Mihai Viteazu văzut în locul lui Ponta șef al PSD: Cred că ei pregătesc o mișcare

sah joc politic

Președintele Klaus Iohannis nu vrea PNL la guvernare în acest moment! Posibil un guvern cu un premier tot de la PSD sau un guvern de uniune națională. Este teoria fostului consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu în cadrul interviu. El mai spune că e sigur că PSD pregătește o mișcare și că cel mai bine poziționat în PSD acum să preia șefia partidului este șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

******

Vezi și: Klaus Iohannis îl lichidează pe Victor Ponta în Strategia Națională de Securitate

Cine ar putea fi viitorul premier?

Variante sunt. PSD poate să propună un alt premier cu actuala majoritate. Cred că Iohannis va accepta un alt premier, pentru că nici el nu vrea să vină PNL brusc la guvernare. PNL încă nu este pregătit și este în plin proces de fuziune, încă mai sunt conflicte, neînțelegeri.

Altă variantă e guvern de tehnocrați pe care cred că o are în minte și Iohannis. Deoarece Guvernul Ponta nu va cădea prin moțiune de cenzură, pentru că nu  s-a etalat o altă majoritate. Guvernul dacă o să cadă o să fie cu demisia lui Ponta, iar asta lasă cale deschisă oricărui joc.

E cam greu să găsești guvern de tehnocrați în vremurile acestea. Varianta sună bine înainte de alegeri, nu sună chiar bine pentru o țară democratică, pentru că, în asemenea state, partidele au capacitatea să gestioneze cu un an înainte situații de genul acesta.

E foarte greu să găsești acum un premier tehnocrat. În ”90 era ușor să găsești un Stolojan. Acum e mai greu, pentru că niciun tehnocrat nu își pune pielea la saramură să organizeze alegeri.  Oamenii lucrează în sectorul privat, sunt scârbiți de politică. Care sunt tehnocrați își fac o carte de vizită mai bună în sectorul privat, decât să scrie acolo că a lucrat 6 luni într-un guvern.

Un alt premier de la PSD…?

La PSD nu prea mai au. Pe Geoană l-au dat afară, pe Ivan l-au dat afară, vorbesc de nume mai sonore. Rus s-a compromis definitiv cu  acele declarații. Ar mai fi Zgonea, dar cred că el vizează mai degrabă șefia partidului decât o funcție executivă.

Ar putea să fie o variantă Gabriel Oprea, un fel de variantă de echilibru, deși eu nu cred că își dorește asta foarte tare. Deci au o problemă și probabil de asta nu fac încă pasul și așteaptă să regleze lucrurile în interior. Dar e cert că spre asta ne îndreptăm, pentru că ei nu vor mai putea să rămână în formula asta: Ponta urmărit penal și mulți alții.

Cine ar putea prelua conducerea PSD?

La PSD cred că Zgonea ar fi cel mai bine poziționat acum. Cred că și Ponta l-ar vrea în locul lui. Nu cred că va mai putea păstra șefia partidului din momentul în care pleacă din funcția de premier. Cred că ei pregătesc o mișcare, deși nu știu cât de spectaculoasă.

În orice caz fac asta pentru anul viitor când sunt alegeri. Și, deși știu că urmează 4 ani (cel puțin) de opoziție, vor să ia un scor bun, ca să aibă o pondere mare în Parlament. Și contează mult cum intră în alegeri, dacă intră cu altă garnitură și scapă de baroni, deși de unii au scăpat. Poate va face și o fuziune cu UNPR și Gabriel Oprea, în funcția de președinte executiv și se rebrănduiește.  Un PSD așa cum nu îl știm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.