Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nepotul preşedintelui asasinat al Egiptului renunţă să candideze la alegerile prezidenţiale

EWN
politie egipt

Nepotul preşedintelui egiptean asasinat Anwar al-Sadat, devenit o voce a disidenţei în Egipt, a anunţat luni că nu va mai participa la alegerile prezidenţiale din martie 2018, denunţând climatul de teamă care înconjoară acest scrutin, relatează AFP şi Reuters. Actualul preşedinte egiptean Abdel Fattah al-Sissi, ales în 2014, încă nu şi-a anunţat candidatura, însă este de aşteptat să candideze şi să câştige detaşat scrutinul prevăzut pentru perioada 26-28 martie, notează Reuters. Mohamed Anwar al-Sadat, al cărui unchi a condus un program amplu de liberalizare a economiei şi a susţinut relaţiile cu Israelul înainte de a fi asasinat în 1981, a anunţat anterior că va candida împotriva lui Sissi la alegerile prezidenţiale, conform Agerpres.

'Nu vom intra într-o luptă deja pierdută', a declarat Mohamed Anwar al-Sadat, fost deputat, la o conferinţă de presă la sediul Partidului Reformei şi Dezvoltării pe care îl conduce.

Într-un comunicat de presă, nepotul fostului preşedinte a subliniat lipsa 'unor garanţii clare asupra integrităţii şi imparţialităţii instituţiilor de stat' acuzate că susţin puterea.

Luna trecută, Sadat a acuzat serviciile de securitate că l-au împiedicat să organizeze conferinţe de presă în mai multe hoteluri importante din capitală.

'Sunt o victimă a hărţuirii personale', a afirmat el atunci.

Exclus din Parlament în februarie 2017, Mohamed Anwar al-Sadat s-a făcut remarcat în timpul legislaturii pentru poziţiile sale critice faţă de încălcările drepturilor omului în Egipt.

Cei care vor să participe la alegerile prezidenţiale au termen până la 29 ianuarie să-şi înregistreze candidatura la Autoritatea Electorală Naţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.