Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neputincios în fața creșterii numărului de infectări cu Covid, Madridul a demarat o campanie de testare în masă

Lurgan Mail
spania inchidere coronavirus

Autorităţile sanitare din Madrid au demarat miercuri o campanie de testare în masă a sute de tineri pentru depistarea COVID-19, în centre amplasate în universităţi, pentru a depista purtătorii asimptomatici într-una dintre comunităţile cu cea mai ridicată rată de transmitere, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Întrucât Spania se confruntă cu un al treilea val de infectări, autorităţile au făcut apel la tineri pentru a merge la centrele improvizate amplasate în campusurile a nouă universităţi şi a realiza un test rapid antigen.

Jesus Jimenez, de 21 de ani, a cărui bunică a murit din cauza coronavirusului pe când se afla într-un azil de bătrâni, a efectuat un test la Universitatea Rey Juan Carlos din Mostoles, un oraş-satelit la sud-vest de Madrid.

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot

''Lucrurile arată sumbru. Mi-e teamă că mă voi afla într-o situaţie similară cu cea din primul şi al doilea val'', a spus el, după ce a primit un rezultat negativ.

Jimenez a făcut apel la tineri să acţioneze responsabil pentru a reduce numărul infectărilor, dar a deplâns absenţa întâlnirilor cu apropiaţii ca urmare a pandemiei.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

''Mi-e dor de senzaţii: bucuria de a merge pe stradă, de a putea îmbrăţişa, de a putea săruta, mi-e dor de rudele care nu mai sunt acum printre noi'', a spus acesta, îndemnând tinerii să se vaccineze pe cât de repede posibil.

Incidenţa la nivel naţional în Spania a virusului, potrivit statisticilor din ultimele 14 zile, a atins miercuri un nou maxim, de 736 de cazuri la 100.000 de locuitori, şi 790 de cazuri în Madrid. Cifrele au depăşit pragul de 1.100 de cazuri la 100.000 de locuitori în grupa de vârstă 15-24 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.