Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli grave la City Insurance: sumele din acte nu se potriveau deloc cu realitatea

City Insurance
city insurance

City Insurance, lăsat fără autorizaţie de funcţionare de către ASF, după aproximativ 5 ani în care nu a respectat niciodată cerinţele de capital, venind cu dovezi care s-au bazat pe calcule fictive, urmează drumul falimentului, conform deciziei ASF publicată în Monitorul Oficial.

Pe de altă parte, decizia completă publicată de ASF arată găuri semni­ficative atât în ceea ce priveşte re­zer­va de daune avizate, cât şi a nece­sarul de active lichide, fiind vorba de diferenţe de câteva sute de m­ilioane de lei, informează Mediafax.

Din perspectiva rezervei de dau­ne avizate, City Insurance a esti­mat 914 mil. lei, în fond fiind vorba de fapt de 1,6 mld. lei la recalculare. În acelaşi timp, coefi­cientul de lichi­di­ta­te al societăţii a fost estimat la 0,90, când de fapt acesta este 0,05. De ase­me­nea, necesarul de active lichide es­ti­mate de companie se arată la circa 88 mil. lei, de fapt fiind vorba de o su­mă mult mai mare, respectiv 1,5 mld. lei.

„Faţă de cele de mai sus, ca ur­mare a nerealizării măsurilor stabilite în planul de finanţare pe termen scurt şi în planul de redresare, cerinţele de capital minim (MCR) şi de solvabilitate (SCR) nu au fost restabilite, în fapt situaţia financiară a Societăţii este una deteriorată semnificativ dată fiind valoarea negativă a fondurilor proprii deţinute de aceasta. Prin Adresa nr. 23.776/13.09.2021, prin administra­torul temporar, Societatea a transmis autorităţii, pentru data de referinţă 13.09.2021, cuantumul datoriilor exigibile în valoare de 173.486.500,75 lei, precum şi lichidi­tă­ţile existente în conturile societăţii în sumă de 42.147.444,15 lei (din care cash-colateral aferent poliţelor de garanţii în valoare de 16.940.937 lei). Tot­odată, societatea a indicat şi fap­tul că sumele poprite în conturi erau în cuantum de 9.697.458 lei şi 1.440.079 euro. Astfel, rezultă faptul că la data de 13.09.2021 Societatea nu asigură cu disponibilităţi financiare plata obligaţiilor certe, lichide şi exi­gibile, astfel încât interesele asigu­raţilor şi ale celorlalţi creditori ai Societăţii sunt grav afectate“, arată ASF în decizia publicată în Monitorul Oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.