Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli în toate taberele şcolare private din judeţul Sibiu

basilica.ro
Tabăra  Nemţişor
Reprezentanta Prefecturii Sibiu a declarat că au fost controlate 15 tabere pentru elevi, atât de stat, cât şi private, fiind sancţionate cele opt private din staţiunea Păltiniş şi zone turistice Avig, Gura Râului şi Cisnădioara.

"Prin Ordinul Prefectului judeţului Sibiu, Mircea-Dorin Creţu, nr 394/24.08.2022 s-a constituit Comisia Mixtă pentru efectuarea de controale a centrelor de agrement destinate elevilor din judeţul Sibiu. Comisia - alcătuită din reprezentanţi ai Corpului de Control al Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Sibiu - a procedat la verificarea respectării legislaţiei privind condiţiile de funcţionare a centrelor de agrement destinate elevilor din judeţul Sibiu şi preîntâmpinarea apariţiei unor factori de risc cu impact asupra sănătăţii acestora. Activitatea de control s-a desfăşurat în perioada 26.08.2022 - 24.09.2022", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor, inspectorii de sănătate publică au dat două amenzi de 6.000 de lei şi şapte avertismente pentru igienă necorespunzătoare, "meniuri alimentare neavizate de către medic" şi "controlul medical periodic neefectuat de către administratorul unităţii".

Inspectorii de muncă au dat şi ei 43 de avertismente pentru că nu exista "o evidenţă completă a zonelor cu risc ridicat şi specific", dar şi alte nereguli.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat patru amenzi în valoare totală de 29.000 lei şi zece avertismente, după ce au găsit în congelatoare alimente fără etichete, băi şi perne murdare, etc.

Inspectorii DSVSA Sibiu au dat o amendă de 10.000 lei, pentru "condiţiile de igienă şi locul de depozitare necorespunzătoare a alimentelor".

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au aplicat nouă amenzi în valoare totală de peste 14.000 lei şi 16 avertismente la taberele şcolare private, unde au constatat că nu exista autorizaţia de securitate la incendiu şi nu s-a verificat periodic instalaţia de detecţie.

În urma controalelor efectuate la taberele pentru elevi din judeţul Sibiu au fost aplicate la centrele private, 16 sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 59.202 lei şi un număr de 56 sancţiuni cu avertisment, potrivit Prefecturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.