Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nereguli majore descoperite de ANPC: Un supermarket și un restaurant, închise temporar

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară a supermarketului Supeco şi a Restaurantului Perla din portul Giurgiu, ca urmare a numărului însemnat de abateri constatate în timpul controlului la aceste unităţi.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), transmis marţi AGERPRES, supermarketul şi restaurantul au fost amendate cu 55.000 lei şi s-a dispus, totodată, oprirea definitivă de la comercializare a 730 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 50.000 lei.

"Există încă locaţii în care se pare că nu se intră. Pare că normele de bun simţ comercial şi legislaţia, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relaţii, pile, şuşanele. Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo şi-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viaţa pusă în pericol. Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunităţi, atunci, hai, să îi învăţăm şi pe cei din jurul nostru să fie la fel. Mai corect ar fi să spunem: hai, tată socru, să facem curat şi să ne respectăm semenii! Să nu uităm că instanţa supremă este cea a lui Dumnezeu", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, potrivit Agerpres.

Cele mai importante nereguli întâlnite de echipele de control au constat în comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate, utilizarea unei camere de congelare neigienizată, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf impurităţi, utilizarea ca materii prime a unor produse alimentare nesigure (fără etichete), existenţa, în blocul alimentar, a pavimentului deteriorat, folosirea unor agregate cu rugină şi exfolieri de vopsea, cu chedere şi ustensile deteriorate, prezenţa infestaţiei cu gândaci, în bucătărie, utilizarea unor spaţii de congelare neigienizate, cu acumulări excesive de gheaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.