Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nerezolvarea Dosarului Revoluţiei e motiv de revoltă

studioul revolutiei

Nerezolvarea Dosarului Revoluţiei e motiv de revoltă pentru toată lumea. "Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) deplânge moartea celor care la Revoluţia din ‘89 au ieşit în stradă din convingere şi care au plătit libertatea noastră, a tuturor, cu viaţa unui prieten, a unui părinte sau fiu. În acelaşi timp, deplângem şi “umbrele” ce acoperă o revoluţie "confiscată", cu accente de lovitură de stat, procesul democratic fiind îngreunat de aceste "umbre" şi de "confiscarea puterii" de către forţe care au "mimat" democraţia.

Modul în care România a făcut tranziţia de la un sistem în care „societatea civilă” era reprezentată „de întregul popor”, ce desfăşura activităţi „patriotice” în vederea „susţinerii civice” a conducătorului suprem al ţării pe stadioane, în parcuri sau oriunde se puteau oferi „voluntar” categorii diverse de cetăţeni pentru a-i proclama măreţia şi bunul management al ţării, la o societate civilă construită şi nu eruptă din spiritul Revoluţiei a condus din păcate la confuzii ideologice, la lipsa unei reprezentări sau mai bine zis mascarea reprezentării cetăţenilor României sub diverse forme de organizare.

Cu toate acestea, AID apreciază faptul că a existat o evolutie importantă în ultimii 26 ani pentru stabilirea unor valori democratice şi a unui proces, pe cât posibil, ireversibil, precum şi pentru consolidarea unor instituţii care să confere securitate şi stabilitate României.

În acelaşi timp, considerăm innacceptabil ca după 26 de ani să nu existe o radiografie clară a evenimentelor, a vinovaţilor care să răspundă pentru morţii acelor zile sau o finalizare a cercetărilor în dosarul revoluţiei şi ne exprimăm speranţa că nu vor mai fi nevoie de alţi 26 de ani pentru a afla ce a însemnat de fapt Revoluţia din 1989 pentru România şi români şi cine trebuie să răspundă pentru victimele din Decembrie 1989", se anunţă într-un comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.