Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervi şi reproşuri în şedinţa conducerii PNL: Ludovic Orban urlă la liderii partidului din cauza rezultatelor de la locale (surse)

orban pnl

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, prima după alegerile locale, este una plină de tensiune. Şapte lideri judeţeni şi-au anunţat demisiile din funcţiile de conducere, după ce premierul Orban le-a cerut acest gest tuturor celor care au scos un scor sub 27% la alegeri.

Potrivit unor surse din cadrul şedinţei, Ludovic Orban este extrem de nervos şi urlă la colegii săi din BPN. Premierul afirmă că s-a dovedit din nou că PNL nu are capacitatea să îşi atingă scorul din sondaje, că nu există un registru al votanţilor şi s-au ratat multe măsuri necesare. Astfel se explică faptul că, deşi PNL este pe primul loc la scorul politic, PSD a luat mai multe primării şi mai multe consilii judeţene.

Orban a luat la ţintă şi USR în şedinţa BPN, afirmând că o parte din scorul slab al PNL se datorează Uniunii Salvaţi România. Premierul a afirmat că acolo unde PNL şi USR au avut candidat comun la primărie, acesta nu a reuşit să strângă voturi cât suma voturilor obţinute separat de cele două formaţiuni la consiliul local. Orban l-a dat exemplu în acest sens pe Băcanu, de la Sectorul 5.

Ludovic Orban s-a arătat extrem de deranjat de faptul că s-au pierdut primării importante şi a lansat un avertisment în vederea alegerilor parlamentare. Liderul PNL le-a cerut oamenilor din teritoriu o pregătire temeinică pentru parlamentare şi o mobilizare maximă.

PNL a obţinut la alegerile parlamentare puţin peste 33% din voturile din ţară, faţă de aproximativ 30% cât a obţinut PSD. În schimb, liberalii au cu aproximativ 200 de primari mai puţin decât PSD la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.