Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervii EXPLODEAZĂ în PSD: Carantinarea localității Gornet, un ABUZ cu nuanțe politice

PSD
PSD sigla

PSD face acuzații grave privind plasarea în carantină a satului Gornet, din judeţul Prahova. PSD cataloghează drept „un abuz cu nuanţe politice” plasarea în carantină a satului Gornet, din judeţul Prahova, unde 15 cazuri de infectare cu SARS-COv-2 au fost depistate în două săptămâni. Purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romaşcanu, afirmă că speră ca instanţa de judecată să fie „în acord cu pretenţiile” celor din administraţia locală, care au contestat în instanţă ordinul de carantinare şi cer daune morale şi daune interese în cuantum de 500.000 de euro, conform News.ro.

Citește și: Mihai Tudose, DEZLĂNȚUIT: Nu uitați să purtați mască... începe să pută. Bani au fost și sunt, de vreme ce se duc spre presă!

„Există abuzuri, în acest moment, cu nuanţe politice, cum este carantinarea comunei Gornet, acolo există, până la urmă, şapte cazuri confirmate, iar două mii de oameni sunt ţinuţi în carantină fără să li se asigure un minim sprijin. Acei oameni îşi vor căuta dreptatea în instanţă şi sperăm ca instanţa să fie în acord cu pretenţiile dumnealor”, a declarat Romaşcanu duminică, în cadrul unei conferinţe de presă.

Până în prezent o localitate din Giurgiu - Cartojani şi una din Prahova - Gornet au fost plasate în carantină, iar în Argeş 12 localităţi - Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti - sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, o decizie privind carantina urmând să fie luată luni.

Autorităţile din comuna Gornet au atacat în instanţă decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) de a introduce în carantină satul Gornet din această comună şi cer despăgubiri în cuantum de 500.000 de euro care ar urma să fie împărţiţi celor care au fost „prejudiciaţi” din cauza carantinei. DSU susţine că ordinul privind carantina permite intrările sau ieşirile persoanelor pentru diverse activităţi, inclusiv pentru a merge la serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.