Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervozitate la cote maxime! Robert Negoiță amenință Guvernul cu proteste: 'Nu vom avea bani de apă și curent în școli'

Robert Negoita

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, că în cazul în care administrațiile locale nu-și vor recupera sumele restante din impozite, edilii vor protesta cu cetățenii în fața Guvernului.

„Sunt foarte multe primării care nu au bani să dea tichete de vacanță. În continuare, bursele elevilor sunt neplătite. „Acum ne cheamă să mai rediscutăm, poate mai ciordim ceva, poate vă mai luăm ceva”. Eu sper că le dă Dumnezeu mintea din urmă și își dau seama că nu e în regulă să fie atât de lipsiți de umanitate. Ce exempu dau guvernanții, când se vede la lumina zilei că mint cu nerușinare?”, a declarat Negoiță, miercuri, la ieșirea din Guvern, unde s-a întâlnit cu ministrul Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă Teodorovici are dreptate atunci când spune că sunt primării unde salariile sunt foarte mari, Negoiță - care este și președintele Asociației Municipiilor din România - a precizat că există astfel de situații.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ - Pașaportul Sorinei a fost RESTITUIT de SIIJ către Biroul de Pașapoarte

„Dacă vreți părerea mea, da, este adevărat, în anumite primării sunt salariile prea mari, dar domnul ministru nu vorbește și de administrația centrală, unde salariile sunt în anumite situații de două și de trei ori mai mari decât cele din administrația locală. Unde are dreptate are dreptate. Nu e normal ca salariile din zona publică să fie mai mari decât în zona privată. Dar asta nu înseamnă că dacă spune o chestie corectă, trebuie să-și bată joc de angajamentele pe care le-a luat”, a precizat Negoiță.

Primarul Sectorului 3 a mai spus că în cazul în care administrațiile locale nu-și vor recupera sumele din impozitul de pe primele trei luni, ultima soluție ar fi ca primarii să protesteze cu cetățenii în fața Guvernului.

„O să venim cu cetățenii în fața Guvernului. Nu putem să plătim școală după școală, nu putem să plătim bursele, o să ajungem să nu avem bani de curent și de apă la școli”, a mai declarat Negoiță.

În urmă cu o lună, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, după o întâlnire, atât la Guvern cât și la minister, cu reprezentanții municipiilor și cu cei ai orașelor, că toate administraţiile locale din ţară vor primi la rectificarea bugetară 100% din impozitele pe venit colectate în primele trei luni ale anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.