Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nervozitatea si nesiguranta domina PNL

pnl nou sigla

Nervozitatea si nesiguranta domina PNL, aceasta este concluzia editorialistului Sorin Rosca Stanescu, dupa ce a analizat mai multe declaratii si actiuni contradictorii ale liberalilor.

Acesta porneste de la recentele declaratii ale liderilor PNL Teodor Atanasiu si Catalin Predoiu, privind negocierile cu PSD.

"Doua afirmatii, facute de doi lideri diferiti ai Partidului National Liberal, ma pun pe ganduri. Ambele se refera la colaborarea cu PSD in realizarea unor tinte de interes national. Teodor Atanasiu, unul dintre cei mai importanti lideri PNL, spune ca desi nu ar trebui negociat cu Liviu Dragnea, acest lucru, totusi, se va intampla, pur si simplu pentru ca numai astfel, cetatenii tarii ar putea fi ajutati. In timp ce, Catalin Predoiu, candidat de prim-ministru liberal, este de o duritate extrema. Invitand la negocieri pe PSD-isti, el isi exprima public speranta ca acestia „isi vor baga mintile in cap”. Ce se ascunde in spatele acestor afirmatii lipsite de eleganta?", se intreaba Rosca Stanescu.

Raspunsul il ofera tot el - nervozitatea generata de nesiguranta. Iar exemplele care il imping spre aceasta concluzie sunt mai multe:

"Raspunsul, intr-un singur cuvant, suna astfel: nervozitatea. In patru cuvinte: nervozitatea generata de nesiguranta. Se pare ca lucrurile stau cam asa. Pe rolul viitoarei sesiuni parlamentare sunt cateva decizii politice extrem de dificile, atat pentru unii, cat si pentru ceilalti. Codul Fiscal, de exemplu, este in mare litigiu. El a fost votat si de PSD si de PNL, dar, pe neasteptate, pentru ambele partide, presedintele Klaus Iohannis, dupa ce s-a sfatuit cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a ajuns la concluzia ca acest cod ar putea impinge statul roman intr-o aventura financiara extrem de riscanta. Retrimitand legea in Parlament, a obligat PNL, partidul care il sustine pe Iohannis, sa isi regandeasca intreg rationamentul care, initial, a condus la aprobarea legii. Multi dintre liderii acestui partid au fost prinsi in spagat. Partidul insusi se afla, partial, in aceasta situatie. Sa ne gandim fie si numai la faptul ca Ludovic Orban, lider de prima marime al PNL, sustine, in continuare, ca este nevoie de masurile de relaxare fiscala promovate de guvernul Ponta. In timp ce, colegi de ai lui insista pe un rationament diametral opus.

O alta provocare este proiectul de lege prin care este creat un Comitet care va incerca sa protejeze macrostabilitatea economico-financiara. Voci liberale tocmai l-au atacat, din aceasta perspectiva, pe guvernatorul Mugur Isarescu. Mai mult chiar, unul dintre politicienii PNL, Andreea Paul, a conceput un proiect de lege prin care sa blocheze realegerea lui Mugur Isarescu in pozitia de guvernator al Bancii Nationale. Si asta se intampla tocmai in momentul in care, Isarescu, prin initiativa cateorva membrii ai Guvernului si cu deplina sustinere a presedintelui Klaus Iohannis, incearca sa se suie pe cei mai inaripati cai pe care s-a aflat vreodata", arata Sorin Rosca Stanescu.

Acesta le sugereaza celor din PNL sa isi armonizeze punctele de vedere inainte de a porni la negocieri cu PSD:

"Au fost doua exemple prezentate mai sus. In realitate, situatiile in care PNL reactioneaza nervos, neunitar, imprudent chiar, sunt mult mai numeroase. Poate ca ar fi bine ca inainte de a se intra in consultari, sa aiba loc o dezbatere aprofundata in interiorul partidului, asupra tuturor temelor in litigiu. PNL nu poate negocia pe mai multe voci simultan. Si nici in conditiile in care pozitia sa de negociere este contestata din interior. Si, cu atat mai putin, PNL poate negocia jignindu-si partenerul invitat la discutie. Toate acestea sunt semne, nu de putere, ci de vulnerabilitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.